Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 18:54

Τζαμουράνης για τον δημόσιο χώρο στις παραλίες της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Να υπάρξει σεβασμός στον ελεύθερο δημόσιο χώρο στις παραλίες της Καλαμάτας, ζήτησε ο σύμβουλος της μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης, σε ερώτηση - παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης.

Αρχικά αναφέρθηκε σε εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με τίτλο “ιδιωτικές παραλίες δεν γνωρίζει ο νόμος” και παρατήρησε πως “υπάρχουν παράθυρα που πλήττουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία. Κι ένα τέτοιο είναι οι απευθείας μισθώσεις αιγιαλού σε συνεχόμενες επιχειρήσεις”.

Ο Β. Τζαμουράνης επεσήμανε ότι “το φαινόμενο τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, σε επεκτάσεις κάθετων δρόμων στη Ναυαρίνου όπου έχουν αναπτυχθεί ομπρελοκαθίσματα”.

Συνεχίζοντας, ρώτησε τον δήμαρχο “τι σκοπεύετε να κάνετε, για να μείνουν ελεύθερα τα λίγα τμήματα που έχουν μείνει ελεύθερα για το κοινό” και ζήτησε: “Να μην γίνει καμία επέκταση, εκτός από τους χώρους που δικαιούνται και να περιοριστούν στις εκτάσεις που τους παρέχεται η δυνατότητα μπροστά από τα καταστήματά τους. Να γίνει σήμανση για να ξέρει ο κόσμος τα τμήματα με ελεύθερη παραλία. Να απελευθερωθούν οι επεκτάσεις των κάθετων στη Ναυαρίνου δρόμων και να γίνεται συστηματικός έλεγχος για την τήρηση της νομιμότητας”.

Γ.Σ.