Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 14:20

Βασιλόπουλος για το ναυάγιο: "Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και θα πράξουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας"

"Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και θα πράξουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή" αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφερόμενος στην ανείπωτη τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς ανοιχτά της Πύλου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βασιλόπουλου: 

"Θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη τα ξημερώματα ανοιχτά της Πύλου, όταν σκάφος στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός αλλοδαπών, ναυάγησε.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων Αρχών. Ως Δήμος Καλαμάτας συντρέξαμε την προσπάθεια όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στη διάσωση, δημιουργώντας χώρους υποδοχής στο λιμάνι της πόλης για τους διασωθέντες και προσφέροντάς τους φιλοξενία, φαγητό, νερό και ρουχισμό σε συνεργασία με την Π.Ε. Μεσσηνίας, τον Ερυθρό Σταυρό, εθελοντές κ.ά.

Όσοι από τους διασωθέντες χρειάζονται ιατρική περίθαλψη οδηγούνται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας των χώρων του για να υποδεχτεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα γειτονικά Νοσοκομεία.

Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και θα πράξουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".

[Στη φωτογραφία η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας  Ελένη Αλειφέρη, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς]