Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 20:32

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ανάκληση παραχώρησης Σχολείου Μαραθούπολης

 

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ανακαλείται η προηγούμενη απόφαση του 2012, με την οποία παραχωρούσε το πρώην Δημοτικό Σχολείο Μαραθούπολης στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

Έτσι μπαίνει ένα τέλος στο ζήτημα που έχει προκύψει, αφού πλέον στον συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί το νηπιαγωγείο.

Ωστόσο με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο -που στάλθηκε χθες και διαβάστηκε στο Σώμα- ο Πολιτιστικός Σύλλογος εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από το χώρο, ζητώντας αυτό να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποσύρει τα πράγματά του. Παράλληλα ζήτησε να παραμείνει εκεί και να λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό. Ακόμα επισημάνθηκε πως αν επιθυμεί να κάνει κάποιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο χώρο θα μπορεί, αφού πρώτα παίρνει την άδεια της Σχολικής Επιτροπής, όπως ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος μεταφέροντας και τη θέση του δημάρχου ο οποίος απουσίαζε, τόνισε πως θέλησή τους είναι να βρεθεί λύση και να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Ζήτησε να δοθεί μια παράταση χρόνου ώστε να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις και το Σεπτέμβριο να παραχωρηθεί ο χώρος στο νηπιαγωγείο. Μέχρι το Σεπτέμβριο ο δήμος θα βρει λύση και για τη στέγαση του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης τόνισε πως από τη στιγμή που λειτουργεί το νηπιαγωγείο δεν μπορεί να συλλειτουργεί στο χώρο και ο σύλλογος, ούτε μπορεί να παραμείνει η δανειστική βιβλιοθήκη.

Εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η κ. Λαδά τόνισε πως δεν μπορεί στο χώρο του νηπιαγωγείου να συνυπάρξει και ο σύλλογος. «Το νηπιαγωγείο είναι ο χώρος που κοινωνικοποιούνται για πρώτη φορά τα νήπια και αυτό είναι πολύ σημαντικό» τόνισε εκφράζοντας επιφυλάξεις να παραμείνει εκεί η δανειστική βιβλιοθήκη.

Τη σύμφωνη γνώμη για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά και την τελευταία επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέφρασε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαραθούπολης Κώστας Παντελής.

Κ.Μπ.