Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 16:30

Καλαμάτα: Δώδεκα αιτήσεις για αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για στάθμευση

Καλαμάτα: Δώδεκα αιτήσεις για αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για στάθμευση

 

Δώδεκα αιτήσεις για την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, προς ενοικίαση από τον Δήμο Καλαμάτας, για τη στάθμευση αυτοκινήτων, έχουν υποβληθεί στον τελευταίο, τον δεύτερο διαγωνισμό που έκανε ο δήμος.

Αυτό ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, συμπληρώνοντας πως το θέμα “είναι στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στο μέλος της Εκτιμητικής Επιτροπής - πολιτικό μηχανικό να μας εισηγηθεί την καταλληλότητα ή όχι”, των χώρων που προτείνονται.

Να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα εξεύρεσης θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας και σε άλλες κρίσιμες περιοχές της πόλης εξακολουθεί να είναι σοβαρό κι επιδεινώνεται όσο δεν βρίσκεται λύση. Ο δήμος έκανε νέο διαγωνισμό για τη μίσθωση οικοπέδων για τη δημιουργία ανοικτών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη, στο κέντρο, στην παραλία και σε άλλα κρίσιμα σημεία της, καθώς στον πρώτο που έγινε το 2020, κατατέθηκε μόνο μία προσφορά και κηρύχθηκε άγονος.

Τα ακίνητα - οικόπεδα που αναζητούνται, θα πρέπει να βρίσκονται στις κάτωθι περιοχές: “1. Ράχη - Νέο Δημαρχείο (στις ζώνες Ε και ΙΑ των αντικειμενικών αξιών και πιο συγκεκριμένα, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 250 μέτρων εκατέρωθεν των οδών Αθηνών (μεταξύ Μπουλούκου και Αναξαγόρα) και Μανιακίου και 250 μέτρων δυτικά της οδού Μπουλούκου, έκταση έως 3.000 τ.μ. 2. Κεντρική πλατεία - Ιστορικό Κέντρο (στις ζώνες Θ και Β των αντικειμενικών αξιών εξαιρούμενου του τμήματος βόρεια της Κεντρικής Αγοράς παράλληλα με τον ποταμό Νέδοντα), έκταση έως 4.000 τ.μ. 3. Κέντρο (στις ζώνες Ζ και Γ των αντικειμενικών αξιών εξαιρούμενου του τμήματος 150 μέτρων ανατολικά της οδού Ακρίτα, έκταση έως 4.000 τ.μ. 4. Παραλία (στις ζώνες ΣΤ και Α των αντικειμενικών αξιών), έκταση έως 3.000 τ.μ. Όλα τα προσφερόμενα ακίνητα θα πρέπει να έχουν πρόσοψη και άμεση πρόσβαση στο δημοτικό οδικό δίκτυο, να είναι ανεξάρτητες ιδιοκτησίες και να επιτρέπεται η χρήση και η διαμόρφωση τους”.

Η διάρκεια της μίσθωσης έχει οριστεί σε 3 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης, με δυνατότητα παράτασης επιπλέον 3 χρόνων, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο από τον Δήμο Καλαμάτας, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ενημερώνοντας για τον πρώτο διαγωνισμό, τον περασμένο Απρίλιο, ο Σαρ. Μαρινάκης είχε πει πως αρχικά κατατέθηκαν 9 αιτήματα από ιδιοκτήτες, από τα οποία τα 5 πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τελικά στον διαγωνισμό υποβλήθηκε μόνο μία προσφορά σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας. Είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος κόσμος που δεν πρόλαβε να κάνει αίτηση.

Γ.Σ.