Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 18:05

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας: Η έκδοση άδειας καθυστερεί το προπονητήριο

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας: Η έκδοση άδειας καθυστερεί το προπονητήριο

 

Πρόβλημα με την έκδοση άδειας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου που ξεπεράστηκε, υπήρχε για το  έργο κατασκευής του κλειστού προπονητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Και για το λόγο αυτό δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η υλοποίηση του έργου, όπως επεσήμαναν ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρ. Καραγιάννης, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Β. Κανάκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

“Δεν φαινόταν ότι ο χώρος ήταν του δήμου”, είπε ο κ. Καραγιάννης κι ενημέρωσε πως το έργο “είναι στον Επίτροπο για έλεγχο κι έγκριση της σύμβασης με τον ανάδοχο”.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι “αύριο θα ξεκινήσει ο έλεγχος του φακέλου και λογικά τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε” και πρόσθεσε: “Ενα έργο που έφθασε 1,3 εκ., 600.000 από τον ‘Φιλόδημο’ και 700.000 από δημοτικούς πόρους. Ακριβό έργο, με πολύ μικρή έκπτωση”.

Ανάδοχος για το έργο κατασκευής κλειστού προπονητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, είναι η εταιρεία “Vasartis” με έκπτωση 19,45% και η προθεσμία εκτέλεσής του είναι 365 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Το προπονητήριο προβλέπεται να κατασκευαστεί στη βόρεια πλευρά του Σταδίου, εκεί που είναι τα δύο πρώτα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.