Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 22:52

Καλαμάτα: Έγκριση παράτασης ανάπλασης Πλαστήρα

Καλαμάτα:  Έγκριση παράτασης  ανάπλασης Πλαστήρα

 

Την τροποποίηση της πράξης του έργου ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία, που αφορά την παράταση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου έως τις 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του, στις 28 Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, είχε εγκρίνει μία ακόμα παράταση, την 7η κατά σειρά(!), έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού Πλαστήρα. Και αυτή όπως και η προηγούμενη, έως τις 30 Ιουνίου, όπως και αυτή που θα δοθεί, αφορά τον κυκλικό κόμβο που προβλεπόταν από τη μελέτη, στην αρχή της Πλαστήρα, στη διασταύρωση με την Αρτέμιδος, καθώς και την ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου.

Η ανάδοχος εταιρεία είχε ζητήσει παράταση 4 μηνών, έως τις 31 Οκτωβρίου, αλλά η υπηρεσία εισηγήθηκε έναν λιγότερο, εκτιμώντας ότι “από τη στιγμή της υπογραφής των Σ.Σ. ήτοι την 30.5.2023, θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υλοποιείται από την Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε με έκπτωση 57,36% και η συμβατική του προθεσμία ήταν 180 ημέρες μέχρι 30 Μαΐου 2021(!).

Παρόλα αυτά το έργο της Πλαστήρα που έχει τελειώσει στο μεγαλύτερο μέρος του και κυκλοφορείται κανονικά, είναι αυτό που υλοποιήθηκε με τους πιο γρήγορους ρυθμούς από άλλα παρόμοια έργα στον Δήμο Καλαμάτας (!), σε αυτή τη δημοτική θητεία.

Γ.Σ.