Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 08:46

Προχωρά η αναδιάταξη της πλατείας 23ης Μαρτίου

 

Με καλούς ρυθμούς και με αρκετούς εργάτες συνεχίζεται το έργο αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης της πλατείας 23ης Μαρτίου, που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Οι εργασίες εκτελούνται στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, απ΄ όπου έχει ξεκινήσει το έργο.

Στο τμήμα που έχει ολοκληρωθεί και το πεζοδρόμιο, οι πεζοί κινούνται με άνεση και δεν υπάρχει πρόβλημα στην πρόσβαση των καταστημάτων. Στο τμήμα από τη Σφακτηρίας έως την Αναγνωσταρά, όπου εξελίσσονται οι εργασίες υπάρχει ταλαιπωρία με δυσκολία στην κίνηση των πεζών και σκόνες από τις εργασίες.

Ο στόχος και το χρονοδιάγραμμα που ήταν τέλος Ιουλίου - αρχές Αυγούστου να ολοκληρωθεί η α' φάση του έργου με την παράδοση του νότιου τμήματος της οδού, πάει προς τα πίσω. Εχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει η β' φάση με την αποξήλωση του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου και την κατασκευή νέου νοτιότερα.

Στο βόρειο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, όπου η παρέμβαση θα γίνει αργότερα, η κυκλοφορία διεξάγεται και στα δύο ρεύματα με προσοχή και δυσκολία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο προϋπολογισμού 1.452.500 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και υλοποιείται με ανάδοχο την εταιρεία “Δομική Αθηνών ΑΤΕ” με έκπτωση 23,67% και προθεσμία εκτέλεσης 365 ημέρες, έναν χρόνο δηλαδή, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Γ.Σ.