Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 09:05

Εικόνα εγκατάλειψης στον σιδηροδρομικό σταθμό

Εικόνα εγκατάλειψης στον σιδηροδρομικό σταθμό

 

Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζει ο χώρος του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, στο κέντρο της πόλης.

Ο σταθμός που είναι ανοιχτός, εξυπηρετεί τον κόσμο, κατοίκους κι επισκέπτες της Καλαμάτας, καθώς στον χώρο του έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Στο κεντρικό παραδοσιακό κτήριο ο δήμος έχει παραχωρήσει γραφεία και αίθουσες σε συλλόγους, ενώ το ίδιο έχει κάνει με κτήρια διασκορπισμένα που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Στη μεγάλη αποθήκη του σταθμού φιλοξενείται θερινός κινηματογράφος.

Παρόλα αυτά ο χώρος του σταθμού είναι γεμάτος ξερά χορτάρια σε διάφορες πλευρές του, προς τη Νέδοντος (από κει είναι κλειστός) και προς την Ξενοφώντος, ενώ αυτοφυή βλάστηση που έχει εγκαταλειφθεί σκεπάζει τη γραμμή την πρώτη μάλιστα.

Προς τη νότια πλευρά, προς και από την Ξενοφώντος, που υπήρχε ένα μονοπάτι για τους πεζούς, έχει εξαφανιστεί από θάμνους και δέντρα που έχουν θεριέψει και φθάνουν μέχρι τα διαμερίσματα των γειτονικών πολυκατοικιών.

Η εικόνα στο εσωτερικό του νεκρού από τρένα σιδηροδρομικού σταθμού, φωνάζει πως απαιτείται φροντίδα και καθαρισμός, να κοπούν ξερά χορτάρια και αυτοφυή βλάστηση και να κλαδευτούν δέντρα που έχουν θεριέψει. Πρόκειται για στοιχειώδη παρέμβαση, για υποχρέωση της πόλης και του Δήμου Καλαμάτας απέναντι στον σιδηροδρομικό σταθμό, που του έχει παραχωρηθεί και τον αξιοποιεί, αλλά και στην ιστορία και προσφορά του σιδηροδρόμου στην περιοχή.

Γ.Σ.