Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 08:14

Μελέτη για επέκταση ελεγχόμενης στάθμευσης στην Καλαμάτα

Μελέτη για την επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης θέσης στάθμευσης στην πόλη, σύμφωνα με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, διευκρινίζοντας πως γι’ αυτή τη μελέτη προορίζονται τα 37.200 ευρώ, που περιλαμβάνονται σε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για την ωρίμανση δράσης για την υλοποίηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με χρήση τεχνολογικών μέσων για το δήμο.

Απαντώντας σε ερώτηση - απορία του συμβούλου της μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη για το πού προορίζεται το συγκεκριμένο ποσό, ο δήμαρχος έκανε λόγο για μελέτες στάθμευσης για να διευρυνθούν οι θέσεις στάθμευσης στον δήμο. Ανέφερε πως “θα πάρουμε προσφορές” και διευκρίνισε: “Είναι μια μελέτη στάθμευσης που χρόνια την έχουμε ζητήσει, είναι και προάγγελος της κυκλοφοριακής μελέτης. Συνδέεται και με την πρόταση που θα καταθέσουμε για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις. Η μελέτη στάθμευσης είναι κάτι διαφορετικό από την κυκλοφοριακή μελέτη. Θα γίνουν μετρήσεις για το πού πρέπει να γίνουν θέσεις στάθμευσης. Είναι μελέτη για την επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης θέσης στάθμευσης σύμφωνα με το ΣΒΑΚ. Θα έρθει η μελέτη στο Συμβούλιο, θα συζητήσουμε και θα εγκριθεί, έχουμε καιρό μπροστά μας”.

Γ.Σ.