Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 12:18

Δήμος Οιχαλίας: Προγραμματική σύμβαση με Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για υποστήριξη υπηρεσιών

Δήμος Οιχαλίας: Προγραμματική σύμβαση με Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για υποστήριξη υπηρεσιών

 

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Οιχαλίας και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για την τεχνική υποστήριξη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, καθώς και Περιβάλλοντος, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η υποστήριξη των ανωτέρω διευθύνσεων από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας αφορά και εξειδικεύεται στα κάτωθι:

“Α.1.Υπηρεσίες επιστημονικής, συμβουλευτικής - τεχνικής υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας:

Προετοιμασία υποβολής προτάσεων - συγκρότηση φακέλων στο πλαίσιο χρηματοδοτικών μηχανισμών/εργαλείων κτλ. Σύνταξη τευχών δημοπράτησης. Επικαιροποίηση προϋπολογισμών. Σύνταξη/παρακολούθηση διαγραμμάτων/πινάκων πορείας υλοποίηση έργων. Σύνταξη τεχνικών δελτίων και σύνταξη δελτίων παρακολούθησης προόδου των υποέργων των πράξεων. Ωρίμανση αδειοδοτήσεων - εγκρίσεων από συναρμόδιους φορείς (π.χ. αρχαιολογική υπηρεσία, κτηματική,

δασική, συμβούλιο αρχιτεκτονικής, κυκλοφοριακές εγκρίσεις, περιβαλλοντικές δανειοδοτήσεις κλπ.)

Α.2.Υπηρεσίες επιστημονικής, συμβουλευτικής - τεχνικής υποστήριξης Διεύθυνσης Περιβάλλοντος:

Σχεδιασμός, προγραμματισμός και μέριμνα για την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων, δράσεων και μέτρων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή του δήμου. Μέριμνα για την προστασία και διαχείριση υδάτινων πόρων και την καταπολέμηση της ρύπανσης. Μελέτη σχεδιασμός και εισήγηση για τη βελτίωση των συστημάτων και των μέσων που είναι κατάλληλα για τη διασφάλιση της ικανοποιητικής συντήρησης των χώρων πρασίνου του δήμου. Προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στις κινητές και ακίνητες εγκαταστάσεις δήμου (κτήρια, αυτοκίνητα κλπ.) και την προώθηση ήπιων μορφών ενέργειας. Παρακολούθηση των προγραμμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Μεριμνά για τη λήψη μέτρων για την προστασία και αναβάθμιση της αισθητικής των οικισμών. Σύνταξη τεχνικών δελτίων πράξεων, παρακολούθησης προόδου των υποέργων”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων της σύμβασης υπηρεσιών και εργασιών ανέρχεται στα 56.500 ευρώ.

Η διάρκειας της προγραμματικής σύμβασης θα είναι από την υπογραφή της έως τις 31 Αυγούστου 2024.