Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 08:20

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του Θαν. Βασιλόπουλου - “Βάζουμε βάσεις για την επόμενη πενταετία”

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του Θαν. Βασιλόπουλου - “Βάζουμε βάσεις για την επόμενη πενταετία”

 

«Η εντυπωσιακή σας παρουσία, δηλώνει ότι σήμερα, δεν εγκαινιάζουμε απλώς το εκλογικό μας κέντρο.  Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για τη νίκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και εγκαινιάζουμε την επόμενη πενταετία της Δημιουργικής Πρωτοβουλίας, στο Δήμο Καλαμάτας» δήλωσε χθες βραδύ ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος εγκαινιάζοντας το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”, στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τους δημότες για τη εμπιστοσύνη που του δείχνουν λέγοντας: "Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας έδωσε τη δυνατότητα να εργαστούμε αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις και υλοποιώντας έργα που συμβάλλουν, αφενός στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.  Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας βοήθησε να  βελτιώσουμε και να διευρύνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους δημότες.  Να αναβαθμίσουμε το κοινωνικό μας πρόγραμμα. Να στηρίξουμε τους νέους, τους ηλικιωμένους, τους επαγγελματίες, ολόκληρη την τοπική κοινωνία, στις κρίσεις που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας ώθησε να διευρύνουμε τους ορίζοντες της Πόλης, μέσα από μεγάλα Ευρωπαϊκά δίκτυα και μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας.  Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας οδήγησε στο να διεκδικήσουμε και τελικά να πετύχουμε την ένταξη της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων έως το 2030”.

ΤΑ ΕΡΓΑ

Για τα έργα που γίνονται και θα γίνουν ο κ. Βασιλόπουλος είπε: «Έχουμε υλοποιήσει 25 μεγάλα έργα προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ. Εξελίσσονται στην πόλη ή σε διαγωνιστική διαδικασία 45 έργα προϋπολογισμού 105.000.000 ευρώ.  Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για 10 έργα με προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ. Έχουμε υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση 16 ακόμα έργων, προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ. Για τη νέα πενταετία, σχεδιάζουμε 133 έργα και δράσεις, που διαμορφώνουν την Καλαμάτα του αύριο. Τα έργα που προγραμματίζουμε, αλλάζουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Μπροστά μας έχουμε την υλοποίηση του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας, με οφέλη για πολίτες και επιχειρήσεις, απόρροια της μεγάλης επιτυχίας της ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Ενισχύουμε την καθαριότητα, με την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, με την ανάπτυξη γωνιών ανακύκλωσης, με την εγκατάσταση 1.000 οικιακών κομποστοποιητών, με την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος «πληρώνω όσο πετάω», με την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Μαραθόλακκας.

Υλοποιούμε  αναπλάσεις ολιστικού χαρακτήρα, όπως η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση οδών του κεντρικού ιστού μέσω των Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων σε έκταση 30.000 τ.μ., μέσω της Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου στην Ανατολική γειτονιά σε έκταση 110.000 τ.μ. αλλά και της ολιστικής ανάδειξης και αξιοποίησης σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα του παράλιου μετώπου της Καλαμάτας.

Στηρίζουμε την κοινωνία και τους δημότες, μέσα από τη λειτουργία δομών όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ, αλλά και μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας νέων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών.

Φροντίζουμε τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, ολοκληρώνοντας το διαδημοτικό καταφύγιο, δημιουργώντας πάρκο κοινωνικοποίησης και αναψυχής, υλοποιώντας δράσεις προστασίας και ευζωίας.

Δημιουργούμε έναν πλήρως ψηφιακό και καινοτόμο Δήμο, με επίκεντρο τον πολίτη. Ένα Δήμο τολμηρό, που αναζητά το νέο, που στηρίζει δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων. Ένα Δήμο που εντάσσει στην καθημερινότητά του smart εφαρμογές και λύσεις καινοτομίας.

Θωρακίζουμε ακόμα περισσότερο τις υποδομές μας. Επενδύοντας σε έργα που υποστηρίζουν κάθε σύγχρονη πόλη, με νέα δίκτυα ύδρευσης, με την κατασκευή του νέου αγωγού Φ800, με νέες δεξαμενές στον Αη Γιάννη Καρβούνη και στο Πήδημα, με τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και τα δίκτυα ακαθάρτων».

ΤΑ 5+1 ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ 

Ο κ. Βασιλόπουλος μιλήσει είπε για τις 133 δράσεις της Καλαμάτας του αύριο: «Οι 133 δράσεις για την Καλαμάτα του αύριο δείχνουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο Δήμος μας, τα 5+1 εμβληματικά έργα δείχνουν το όραμα που έχουμε για την περιοχή μας.

  1. Υλοποίηση κλιματικού συμβολαίου.
  2. Υλοποίηση στρατηγικών αστικών αναπλάσεων.
  3. Ανάδειξη Περιβαλλοντικού Πάρκου Νέδοντα με μεταφορά των δημοτικών συνεργείων.
  4. Κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου – Παλέ ντε Σπορ στην Αγία Τριάδα.
  5. Ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης (αγωγός Φ800, δεξαμενές σε Πήδημα – Αη Γιάννη Καρβούνη, μεταφορά νερού από Αγ. Φλώρο σε Πήδημα).

5+1 Ανάδειξη παραλιακού μετώπου (διάνοιξη οδού Κρήτης και καθέτων οδών, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, υλοποίηση μάστερ πλαν λιμανιού, αναβάθμιση Μαρίνας Καλαμάτας).