Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 14:23

Μεσσήνη: Αναμένονται εξελίξεις για την υπεξαίρεση στην ΚΕΑΔΗΜ

Μεσσήνη: Αναμένονται εξελίξεις για την υπεξαίρεση στην ΚΕΑΔΗΜ

Στην Οικονομική Αστυνομία έχει διαβιβαστεί η δικογραφία για την υπεξαίρεση από το ταμείο της ΚΕΑΔΗΜ και με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους αναμένονται εξελίξεις. Αυτό ανέφερε την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης η αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου, επιβεβαιώνοντας παλαιότερο ρεπορτάζ της “Ε”.

Η αναφορά της αντιδημάρχου ήρθε ως απάντηση σε ένσταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Μανώλη Δουρούμη και εκ νέου υποψηφίου με το συνδυασμό του Γιώργου Τσώνη, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή γιατί δεν έχει καταθέσει αγωγή κατά της τότε προέδρου της ΚΕΑΔΗΜ.

Θυμίζουμε πως, όπως είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2020 από την έκθεση ορκωτού λογιστή, τη χρονική περίοδο 2015-2018 διαπιστώθηκε ταμειακό έλλειμμα 93.818 ευρώ στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Μεσσήνης. Το έλλειμμα στο ταμείο της επιχείρησης, σε συνδυασμό με χαμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 205.615 ευρώ, καθιστούσαν την ΚΕΑΔΗΜ, όπως είχε ειπωθεί τότε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μη βιώσιμη.

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, όπως είχε γράψει η “Ε”, “η ΚΕΑΔΗΜ προχώρησε σε επίδοση πράξης καταλογισμού για το ταμειακό έλλειμμα προς την τότε πρόεδρο της ΚΕΑΔΗΜ και κατά νόμο υπεύθυνης εκείνη την περίοδο. Πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι η επίδοση καταλογισμού τού ποσού δεν υποδεικνύει την ενοχή (αλλά ούτε και την αθωότητα) του προσώπου που ασκούσε διοίκηση”. Η κ. Τσέλιου μάλιστα ενημέρωσε την Τετάρτη το Σώμα ότι η καταλογιστική πράξη έχει προσβληθεί και έχει κατατεθεί από την τότε πρόεδρο αίτηση αναστολής εκτέλεσης -οπότε η νομική υπηρεσία του δήμου, σε συνεννόηση με το Ελεγκτικό Συνέδριο, αναμένει την απόφαση της έφεσης.   

Την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα άνοιξε η παρέμβαση του προέδρου της Κοινότητας Βλάση Γιάννη Λεντούδη -ο οποίος ζήτησε απαντήσεις για το “αν κλάπηκαν, και από ποιον, τα 100.000 ευρώ από το ταμείο της ΚΕΑΔΗΜ;”.
Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος παίρνοντας το λόγο μετά την παρέμβαση του κ. Λεντούδη, μίλησε για “μια μαύρη σελίδα, ένα μελανό σημείο για την προηγούμενη δημοτική αρχή”, καθώς και για πολιτικές ευθύνες του τέως δημάρχου Γ. Τσώνη, προκαλώντας την αντίδραση του Μανώλη Δουρούμη.   

Ν.Κ.