Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 07:54

Δήμος Καλαμάτας: Παράταση προσφορών για Seatrac

 

Την παράταση της ισχύος των προσφορών των δύο ενδιαφερόμενων εταιρειών για τα 3+1 νέα Seatrac σε παραλίες του Δήμου Καλαμάτας για διάστημα 12 μηνών, δηλαδή μέχρι τις 25 Αυγούστου 2024, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Για το λόγο της παράτασης και της νέας καθυστέρησης για την εγκατάσταση των νέων Seatrac που εξυπηρετούν ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα, δεν δόθηκαν ακριβείς εξηγήσεις, δεν υπήρξε ενημέρωση, καθώς απουσίαζε ο αρμόδιος - εισηγητής αντιδήμαρχος.

Ενημέρωση γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, ζήτησε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης και υπενθύμισε πως στο παρελθόν υπήρχαν ενστάσεις μεταξύ των δύο ενδιαφερόμενων εταιρειών, γι’ αυτό και νοικιάστηκε Seatrac που τοποθετήθηκε στην ακτή του Κορδία, στη Δυτική Παραλία.

Σε αυτό συμφώνησε και ο αντιδήμαρχος - πρόεδρος της επιτροπής Σαράντος Μαρινάκης, αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τον λόγο της παράτασης.

Την απουσία αρμοδίων - εισηγητών αντιδημάρχων από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επέκρινε ο Β. Τζαμουράνης και για το λόγο αυτό ψήφισε λευκό.

* Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, τον Δεκέμβριο του 2022, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την κατακύρωση της προμήθειας εξοπλισμού για δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών στο Δήμο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 184.750,50 ευρώ, στην εταιρεία ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές ΕΠΕ με προσφορά 134.125 ευρώ. Το έργο προβλέπει 3 νέα Seatrac για τα ΑμεΑ, για να μπορούν να κάνουν μόνα τους θαλάσσιο μπάνιο, καθώς και την αναβάθμιση αυτού που βρίσκεται κοντά στο “Φιλοξένια”.

Τα νέα Seatrac θα τοποθετηθούν στη Μικρή Μαντίνεια - 230 μέτρα νότια του “Τουριστικού”, στο πάρκο του Αλμυρού και στον Κορδία - στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας.

Για το τι έγινε από τότε και χρειάζεται παράταση ενός χρόνου, δεν απαντήθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή, λόγω της απουσίας του αρμοδίου αντιδημάρχου.

Γ.Σ.