Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 07:51

Αναζητείται χώρος για μεγάλο εκθεσιακό κέντρο στα Φιλιατρά

 

Στις σκέψεις του δήμου είναι να ζητηθεί ένας χώρος 40 στρεμμάτων από το Δασαρχείο ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο εκθεσιακό κέντρο στα Φιλιατρά, τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Λεβεντάκης επισκεπτόμενος την Κυριακή την έκθεση «Filiatra Agro Vision 2023».

Ο δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους όσοι συμμετείχαν, καθώς και τον διευθυντή της ΔΑΟΚ Αντώνη Παρασκευόπουλο.

Χαρακτηριστικά σε σχετική του δήλωση ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι μια έκθεση, που προβάλλει τον τόπο μας και που τείνει να γίνει θεσμός, καθώς δεκάδες εκθέτες από όλη τη χώρα συμμετείχαν σ' αυτήν.

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με κάποιους από αυτούς, όπως και με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών αλλά και τον διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο, που προσφέρει πολλή και σημαντική βοήθεια χρόνια τώρα στην Τριφυλία και τους αγρότες της. Του δραστήριου Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών που την διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για ακόμα μία χρονιά όσο πιο άρτια γινόταν.

Σημαντικές υπήρξαν και οι παράλληλες δράσεις, στο πλαίσιο της έκθεσης, με ενημερωτικές εκδηλώσεις από έγκριτους επιστήμονες, εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και παραγωγούς. Επετεύχθη, λοιπόν, ο στόχος και της 2ης Filiatra Agro Vision 2023, η οποία έριξε αυλαία, και φυσικά αξίζουν σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άψογη προετοιμασία και διοργάνωσή της πολλά-πολλά συγχαρητήρια».

Κ.Μπ.