Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 18:58

Ο Οικονομάκος για ασφάλεια χωριών Καλαμάτας

Ο Οικονομάκος για ασφάλεια χωριών Καλαμάτας

“Ο προηγούμενες δημοτικές αρχές και η δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου, με βάση τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, για την ασφάλεια των πολιτών, δεν έκαναν απολύτως τίποτε”, επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, σε απάντησή του στην επιστολή των πολιτών του τέως Δήμου Αρφαρών, με θέμα την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Παρατηρεί, ακόμα, πως “κύριοι υπεύθυνοι για την πάταξη της εγκληματικότητας, είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μας καλεί στις δημοτικές εκλογές να βαφτεί ο χάρτης της Ελλάδας μπλε”. Και δηλώνει ότι “διεκδικούμε με ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ, να ξεκινήσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης των Ρομά”.

Ειδικότερα, στην απάντησή του ο Δ. Οικονομάκος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
“Κρίνοντας τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, καθώς και τα 4 χρόνια της δημοτικής αρχής του κ. Βασιλόπουλου, με βάση τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, λέμε ότι για την ασφάλεια των πολιτών δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Άλλωστε αυτό προκύπτει και από την επιστολή των πολιτών του τέως Δήμου Αρφαρών, που περιγράφουν την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Αρφαρών, Θουρίας και Άρι.
Θυμόμαστε ότι το 2019 οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, που τώρα είναι υποψήφιοι με την παράταξη του κ. Βασιλόπουλου, έκαναν παράσταση στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας και στη δημοτική αρχή Καλαμάτας για την παραβατικότητα στα χωριά- και καλά κάνανε- μόνο που ήταν προεκλογική περίοδος. Έκτοτε και παρ’ ότι επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους ζητήσαμε να ενημερώσουν το σώμα για την κατάσταση που επικρατεί στα χωριά, εισπράτταμε άκρα του τάφου σιωπή.
Γνωρίζουμε όλοι ότι κύριοι υπεύθυνοι για την πάταξη της εγκληματικότητας, είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μας καλεί στις δημοτικές εκλογές να βαφτεί ο χάρτης της Ελλάδας μπλε. Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019 το σύνολο σχεδόν των περιφερειών και των δήμων βάφτηκαν μπλε, μπλε ο Δήμος Καλαμάτας και λίγο πιο μπλε τ’ Αρφαρά. Τις συνέπειες αυτού του αποτελέσματος τις βλέπουμε, τις βιώνουμε κάθε μέρα. Εμείς κάναμε δεκάδες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύοντας τα αξεπέραστα προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινωνική και οικονομική ζωή των εργαζομένων και όλων των κατοίκων των χωριών, από την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα”.

Αφού αναφέρεται στις επερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων στα χωριά και την επανασύστασή τους, καθώς και την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης, ο Δ. Οικονομάκος σημειώνει: “Προφανώς δεν φτάνουν οι αστυνομικοί να επανδρώσουν τα αστυνομικά τμήματα στα χωριά, γιατί πρώτο μέλημά τους είναι η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, η φύλαξη εκδοτών και επιχειρηματιών και γιατί απασχολούνται με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις ανέργων, φτωχών και υπέργηρων από τα σπίτια τους, υπερασπιζόμενοι τα κοράκια των τραπεζών. Βεβαίως οι κλεψιές σε σπίτια, αυτοκίνητα, αποθήκες, κτήματα κλπ., δεν αντιμετωπίζονται μόνο με τα παραπάνω μέτρα.
Διεκδικούμε με ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ, να ξεκινήσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης των Ρομά, με προτεραιότητα την εργασία, την εκπαίδευση, την εξασφάλιση στέγης και όρων ζωής που θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της εποχής.
Υ.Γ. Στην επιστολή περιέχεται η έκφραση «με τους εποικιστές τσιγγάνους» , την θεωρούμε απαράδεκτη για να μην πούμε τίποτ’ άλλο. Διαβάζουμε από τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας.
Έποικος: Με τον όρο έποικος, αναφέρεται το άτομο που εγκαθίστανται μόνιμα σε περιοχές έξω από τον εθνικό του χώρο, οι οποίες είναι ήδη κατοικημένες από άλλους. Γι’ αυτό όταν γίνεται αναφορά σε έποικους, συνήθως γίνεται υπό την έννοια του παράνομου άποικου”.