Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 12:10

Δήμος Οιχαλίας: Νέες βολές Αδαμόπουλου για “ειδικούς συμβούλους”

Γράφτηκε από την
Δήμος Οιχαλίας: Νέες βολές Αδαμόπουλου για “ειδικούς συμβούλους”

 

 

Τη δημοτική αρχή Οιχαλίας για “ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες μηδενικού αποτυπώματος”, επικρίνει η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Αδαμόπουλου “Αναγέννηση Ανω Μεσσηνίας”, συνεχίζοντας την κριτική “για έργα και ημέρες της δημοτικής αρχής”, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η παράταξη Αδαμόπουλου αναφέρει:

“Χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας επιτυχημένης ή αποτυχημένης ηγεσίας, είναι η επιλογή των άμεσων συνεργατών της. Τα άτομα τα οποία περιβάλλουν την δημοτική αρχή, συμβάλλουν στον καθορισμό στόχων, στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων (βλ. χρήση ψηφιακών μέσων κ.α.) και στην αποτροπή της κακοδιαχείρισης, της διαφθοράς και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, αλλά και των ανταποδοτικών εισφορών/τελών.

Ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι για να ανταποκριθεί η αυτοδιοίκηση στα πιο πάνω, έχει την δυνατότητα να προσλάβει μέχρι 5 επιστήμονες ως «Ειδικούς Συμβούλους», προκειμένου να συνδράμουν σε τομείς, όπως αυτοί της διοίκησης, των οικονομικών, της αξιοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και των δημοσίων επενδύσεων.

Τι συμβαίνει στον δήμο μας; H «τρόικα» έχει προσλάβει στον δήμο πέντε 5+1 συμβούλους με τα τυπικά προσόντα και μοναδικό κριτήριο ότι είναι συγγενείς ή πολιτικοί τους φίλοι.

Ποιο είναι το έργο που επιτελούν οι ειδικοί σύμβουλοι στον Δήμο Οιχαλίας; Ένας είναι εξαφανισμένος από τα καθήκοντά του 4 ολόκληρα χρόνια, άλλος εκτελεί χρέη οδηγού, άλλος γραμματειακής υποστήριξης. Οι τέσσερις από τους πέντε ασχολούνται (ή δεν ασχολούνται καθόλου) με θέματα μη σχετικά του συμβουλευτικού ρόλου που τους έχει ανατεθεί και καθορίζεται από τον νομοθέτη. Πέραν αυτών, έχει προσληφθεί - με μπλοκάκι - ένας ακόμα επιστημονικός συνεργάτης, με αρμοδιότητα τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Μελιγαλά, ο οποίος συστηματικά απουσιάζει από τα καθήκοντά του. Προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη της χρησιμότητας των ειδικών συνεργατών και της κρισιμότητας του ρόλου τους, με τη δημοτική αρχή.

Συνδημότες και Συνδημότισσες, σκοπός μας δεν είναι να κατηγορήσουμε ανθρώπους που ζούμε μαζί, για να τους μειώσουμε. Σκοπός μας είναι να σας πληροφορήσουμε για τη νοοτροπία που επικρατεί, τον τρόπο λειτουργίας του δήμου. Είναι λοιπόν εύλογο και επόμενο, ο καθένας από εμάς να αντιλαμβάνεται ότι τα εκφυλιστικά φαινόμενα της κορυφής διαπερνούν όλο το φάσμα της διοικητικής δομής”.


NEWSLETTER