Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 08:48

Τα 35 νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Τα 35 νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

 

Τριάντα πέντε μέλη θα έχει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Η νέα δημοτική αρχή του Θανάση Βασιλόπουλου θα έχει απόλυτη πλειοψηφία, 21 συμβούλους και θα μπορεί να διοικήσει με άνεση τον δήμο - όπως προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση -, η μείζων μειοψηφία του Βασίλη Τζαμουράνη θα έχει 9 συμβούλους, η παράταξη του Παναγιώτη Χειλά θα έχει 3 συμβούλους και η “Λαϊκή Συσπείρωση” 2.

Αναλυτικά, οι σύμβουλοι που εκλέγονται (με βάση τα μέχρι τώρα ανεπίσημα στοιχεία και τους σταυρούς που έχει δώσει το υπουργείο Εσωτερικών, μένουν 17 εκλογικά τμήματα - και σε αναμονή της καταμέτρησης και της επίσημης ανακοίνωσης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας):

Στο Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγονται:

- Από τη δημοτική αρχή οι πρώτοι 18 από τη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας, καθώς κερδίζει τις έδρες κι εκλέγει συμβούλους στις Δ.Ε. Αριος, Αρφαρών και Θουρίας.

Είναι οι: Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Αναστάσης Σκοπετέας, Βασίλης Κουτραφούρης, Βασίλης    Παπαευσταθίου, Κώστας Παπαδάκης, Σαράντος Μαρινάκης, Γιώργος Λαζαρίδης, Πιπίνα Κουμάντου, Γιάννης Μπάκας, Μαρία Αγγελή, Γιάννης Δούβας, Γιώργος Φάβας, Παντελής Δρούγας, Αναστάσιος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καραγιάννης, Τάκης Νινιός, Σωτήρης Κριτσωτάκης, Ηλίας Κουτίβας. Πρώτοι επιλαχόντες και πολύ κοντά είναι οι Νίκος Μπασακίδης και Λυδία Εξηνταβελώνη - Χριστοφόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν και οι οποίες μένει να επιβεβαιωθούν με τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου, εκλέγεται η Λ. Εξηνταβελώνη - Χριστοφόρου αντί του Τ. Νινιού, ο οποίος είναι πρώτος επιλαχών μαζί ή με 1 - 2 ψήφους μπροστά από τον Ν. Μπασακίδη.

Στη Δ.Ε. Αριος εκλέγεται ο Ιάκωβος Περρωτής, στη Δ.Ε. Αρφαρών ο Χρήστος Μωραγιάννης και στη Δ.Ε. Θουρίας προηγείται με 733 ψήφους ο Βασίλης Λυγίζος και πολύ κοντά με 693 είναι ο Γιάννης Αναζίκος.

- Από την παράταξη Τζαμουράνη εκλέγονται ο ίδιος και οι Γιώργος Σωφρονάς, Δημήτρης Φαββατάς, Βασίλης Κανάκης, Κώστας Τσαπόγας, Γιάννης Αντ. Χριστόπουλος, Σπύρος Χανδρινός, Θανάσης Τσιγαρίδης, Ευγενία Κούβελα - Κάτσαρη. Πολύ κοντά, όμως, είναι ως πρώτες επιλαχούσες η Γεωργία Βασιλάκη και η Χρυσούλα Γεωργακαράκου - Τσιλιβαράκη.

- Από την παράταξη Χειλά εκλέγονται ο ίδιος και οι Βασίλης Χειλάς και Γεωργία Καμπουγέρη και κοντά ως πρώτος επιλαχών είναι ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος.

- Από τη Λαϊκή Συσπείρωση εκλέγονται ο επικεφαλής της Δημήτρης Οικονομάκος και η Χριστίνα Καντζιλιέρη, ενώ κοντά ως πρώτος επιλαχών είναι ο Μιλτιάδης Κουτίβας.

Γ.Σ.