Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 08:46

Καλαμάτα: Ξεκίνησαν ξανά εργασίες για ανάπλαση Πλαστήρα

Καλαμάτα: Ξεκίνησαν ξανά εργασίες για ανάπλαση Πλαστήρα

 

Επανεκκίνησε το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, με τις εργασίες συνέχισης και ολοκλήρωσης του ποδηλατόδρομου.

Εργασίες που πραγματοποιούνται εκτός και νότια της οδού, όπως προβλεπόταν στη μελέτη, καθώς ο ποδηλατόδρομος συνεχίζει πάνω από τα γήπεδα τένις (κάτω από το πρώην “Καφέ Σινέ”) και στην κοίτη του Νέδοντα, ανάμεσα στα δέντρα, στις εκβολές του και μέχρι τη γέφυρα της οδού Ευαγγελιστρίας (ανατολικά της Πλαστήρα).

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκε μια ακόμα παράταση προθεσμίας, η 8η κατά σειρά(!) 13 ημερών, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, για να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία.

Παράταση που, όπως αναγνωρίστηκε από τη δημοτική αρχή, δεν θα φθάσει για να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά προς το τέλος του μήνα, θα δοθεί μία ακόμα, η 9η(!) μέχρι το τέλος του χρόνου. Και αυτό γιατί πέρα από τον ποδηλατόδρομο, στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να φτιαχθεί και ο κυκλικός κόμβος στην αρχή της Πλαστήρα, στη διασταύρωση με την Αρτέμιδος, δίπλα στο Νέδοντα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έχει επισημάνει με έγγραφό του ότι το έργο πρέπει να περατωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, γιατί χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου.

Γ.Σ.