Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 15:50

Ο Νίκας ξεκαθάρισε: Δεν θα γίνουν νεκροταφείο και υπόγειο πάρκινγκ

Γράφτηκε από τον
Ο Νίκας ξεκαθάρισε: Δεν θα γίνουν νεκροταφείο  και υπόγειο πάρκινγκ

"Κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνει το υπόγειο πάρκινγκ", δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι εκτίμησε πως «θα γίνει καλύτερη διαχείριση μπροστά από το Διοικητήριο», κατά την προχθεσινή ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2014, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το νέο νεκροταφείο, για το οποίο παρατήρησε ότι «δεν το έχει άμεση ανάγκη η πόλη», ενημέρωσε ότι προχωράει με αργές διαδικασίες, γιατί έχει κολλήσει μεταξύ υπουργείου Εθνικής Αμυνας και Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το ισοδύναμο των εκτάσεων που ανταλλάσσονται. Είπε, ακόμα, πως «είναι βιώσιμος ο δήμος» κι εκδηλώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το ενδιαφέρον του να είναι ξανά υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, εκτίμησε ότι «ο δήμος και ο δήμαρχος του άμεσου μέλλοντος θα κριθεί από την ικανότητά του να κρατήσει το δήμο όρθιο, βιώσιμο».
Τον προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 67.919.222,89 ευρώ, καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας μίλησε για προϋπολογισμό βιτρίνας και για ακατάσχετη παροχολογία ενόψει των εκλογών. Επέκρινε το δήμαρχο για εγκατάλειψη στο έλεος του Θεού των πρώην Δήμων Θουρίας, Αριος και Αρφαρών και για αδιαφορία στις κοινωνικές δράσεις.
Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Διασάκος παρατήρησε ότι ο προϋπολογισμός αντικατοπτρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής και φέρνει νέες μειώσεις σε βασικές κοινωνικές δομές (παιδικοί σταθμοί, σχολεία).
Ο επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σταμάτης Μπεχράκης επέκρινε το δήμαρχο ότι «εφαρμόζει τις κυβερνητικές επιλογές χωρίς να διεκδικεί τίποτα, δε λαμβάνει υπόψη του την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Καλαμάτα».
Ο επικεφαλής της "Πρωτοπορίας" Νίκος Φωτέας παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει έργο υποδομής» κι επέκρινε το δήμαρχο πως «έχει έλλειμμα δράσεων και πιέσεων σε μια πολιτική που έχει άσχημα αποτελέσματα στους δημότες».


NEWSLETTER