Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 07:54

Στην Καλαμάτα μέλη του δικτύου “Residents of the future”

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα μέλη του δικτύου “Residents of the future”

 

Συναντήσεις εργασίας και εργαστήρια των ομάδων έργου που έχουν συγκροτηθεί, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στο δίκτυο “Residents of the future”, του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact IV, πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα.

Για το σκοπό αυτό, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα βρίσκονται ο Πορτογάλος επικεφαλής εμπειρογνώμονας (Lead Expert) του δικτύου Τιάγκο Φερέιρα και ο εκπρόσωπος του επικεφαλής εταίρου (Lead Partner) Δήμου Σίμπενικ της Κροατίας Πέταρ Μισούρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, νωρίς χθες το πρωί, στο γραφείο του δημάρχου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του δικτύου "Residents of the future", παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών του δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση όσον αφορά τις προοπτικές της Καλαμάτας και τη βιώσιμη αστική αναζωογόνηση περιοχών του κέντρου. “Η εξωστρέφεια, η συμμετοχή σε δίκτυα πόλεων και Ευρωπαϊκά προγράμματα, η υιοθέτηση καλών πρακτικών με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αποτελούν προτεραιότητες για τη δημοτική αρχή”, σημείωσε ο δήμαρχος.

Μέσω της συμμετοχής της Καλαμάτας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο δήμος -μεταξύ άλλων- επικεντρώνεται στο σχεδιασμό ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του ανατολικού τμήματος του Ιστορικού Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο δίκτυο “Residents of the future”, συμμετέχουν, εκτός από την επικεφαλής πόλη Σίμπενικ (Κροατία) και τον Δήμο Καλαμάτας (Ελλάδα), ο Δήμος Μανγκουάλντε (Πορτογαλία), ο Δήμος Πλασένσια (Ισπανία), ο Δήμος Σάλντους (Λετονία), η πόλη Σαιν - Κεντέν (Γαλλία), ο Δήμος Αλμπα Ιούλια (Ρουμανία), ο Δήμος Μάντοβα (Ιταλία), η πόλη Ιϊσάλμι (Φινλανδία) και η πόλη Τρεμπίνιε (Βοσνία και Ερζεγοβίνη).


NEWSLETTER