Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 09:05

Συνάντηση Βασιλόπουλου - Βρούτση στην Αθήνα: Ανοιξε ξανά η συζήτηση για Παλέ ντε Σπορ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Βασιλόπουλου - Βρούτση στην Αθήνα: Ανοιξε ξανά η συζήτηση για Παλέ ντε Σπορ στην Καλαμάτα

 

Το σοβαρό ζήτημα της κατασκευής του Παλέ ντε Σπορ, σύγχρονου αθλητικού κέντρου στη Δυτική Γειτονιά, στα Παλιάμπελα, έθεσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, σε συνάντησή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Καλαμάτας και η πρόθεση του δημάρχου να αξιοποιηθεί η έκταση 52 περίπου στρεμμάτων, στη θέση Παλιάμπελα, που είναι χαρακτηρισμένη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, ικανού να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από τον δήμαρχο, επίσης, παραδόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού προμελέτη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή ενός μεγάλου σύγχρονου Παλέ ντε Σπορ, καθώς κι άλλων αθλητικών και συνοδών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα εξετάσει το αίτημα, καθώς πρόκειται για μία πρόταση εμβληματικού αθλητικού έργου με εθνικά χαρακτηριστικά και περιφερειακή αναφορά. 

Ο Θαν. Βασιλόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς ο υπουργός είχε ευήκοα ώτα και έδειξε διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας.

Σημειώνεται, με βάση την ίδια ενημέρωση, ότι για το εν λόγω έργο (Παλέ ντε Σπορ) προσωπικό ενδιαφέρον έχει εκφράσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


NEWSLETTER