Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 21:15

Δήμος Δυτικής Μάνης: Σύμβαση για αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού

Γράφτηκε από την
Δήμος Δυτικής Μάνης: Σύμβαση για αναβάθμιση  δημοτικού φωτισμού

Τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου δημοτικού φωτισμού του Δήμου Δυτικής Μάνης (Led), υπέγραψε ο απερχόμνος δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας με τους αναδόχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο δημάρχου, “ένα ακόμα μεγάλο έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από την απερχόμενη δημοτική αρχή του δημάρχου Δ. Γιαννημάρα. Η ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου δημοτικού φωτισμού του Δήμου Δυτικής Μάνης (Led), ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον δήμο, το οποίο θα επιφέρει μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, δηλαδή εξοικονόμηση ενέργειας, βελτίωση του φωτιστικού αποτελέσματος και πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος, άρχισε από χθες 4/12/2023, με την υπογραφή της σύμβασης, να υλοποιείται.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή, αφού ετοίμασε τη μελέτη, πήρε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού ελέγχθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πήρε την εντολή να υπογράψει τη σύμβαση, γεγονός που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας, υπογράφοντάς την μαζί με τους αναδόχους”.

Καταλήγοντας, παρατηρεί πως “η απερχόμενη δημοτική αρχή ετοιμάζει, μετά την αντικατάσταση των υδρομέτρων με ψηφιακά, και άλλα δώρα για τους δημότες, πριν την άφιξη του Αγίου Βασιλείου”.

Αντιδρά ο Χιουρέας

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου δημοτικού φωτισμού του Δήμου Δυτικής Μάνης από τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα, αντιδρά ο νέος
δήμαρχος Γιώργος Χιουρέας. Και τον καλεί να μην προβεί σε καμία ενέργεια σχετική με την υπογραφή σύμβασης, επισημαίνοντας ότι η αξία της είναι “παραπάνω από διπλάσια από τις τιμές των φωτιστικών Led σύμφωνα με το ΦΕΚ εφαρμογής τιμολογίων” και πως “θα επανεξεταστεί και η ωφέλειά της θα ελεγχθεί από τη νέα δημοτική αρχή”.

Ειδικότερα, ο νέος δήμαρχος Γ. Χιουρέας σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

“Καλώ τον δήμαρχο κ. Γιαννημάρα να μην προβεί σε καμία ενέργεια σχετική με την υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, αξίας άνω των 3.000.000 ευρώ, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από τη διοίκηση του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Η συγκεκριμένη σύμβαση, με αξία παραπάνω από διπλάσια από τις τιμές των φωτιστικών Led σύμφωνα με το ΦΕΚ εφαρμογής τιμολογίων, θα επανεξεταστεί και η ωφέλειά της θα ελεγχθεί από τη νέα δημοτική αρχή. Τονίζω, σε όλους τους τόνους, ότι χωρίς την εξασφαλισμένη πίστωση εξόφλησης της συνολικής δαπάνης, η οποία και προϋποθέτει σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, την δέσμευση των δημοτικών τελών των συμπολιτών μας με έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης (ως το μοναδικό όργανο για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης) η υπογραφή της σύμβασης είναι παράνομη και ως έτσι θα ελεγχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας. Η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού θα προχωρήσει. Αλλά με τον σωστό τρόπο, με το σωστό κόστος και πάνω από όλα με τις σωστές διαδικασίες. Η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των δημοτικών τελών αποτελούν για εμάς το πρωταρχικό καθήκον”.


NEWSLETTER