Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 22:25

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τριφυλίας

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τριφυλίας

Εκδηλώσεις κινούμενες στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ανακοίνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος του Δήμου Τριφυλίας.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία Γαργαλιάνων. «Στην παρέα μας τα χαρούμενα ξωτικά της ομάδας Paf Pouf, ξυλοπόδαροι και γιγαντοφυγούρες ήρωες των Χριστουγέννων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Σάββατο, 9/12 στις 7 μ.μ.. Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Δράσεις δρόμου με τους Bubble Performing: Ξυλοπόδαροι, παραμυθένιοι ήρωες, σαπουνόφουσκες.
-Κυριακή 10/12 στις 7 μ.μ.. Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας & των Κανταδόρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας. Ξυλοπόδαροι και ακροβάτες βάζουν τα καλά τους και τα «ψηλά» τους και μας υποδέχονται με απρόσμενες εκπλήξεις. Bubbles Walkbout Show: Διαδραστική παράσταση με σαπουνόφουσκες.
-Δευτέρα, 11/12 στις 7 μ.μ.. Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία Κοπανακίου. Ο μοναδικός και αγαπημένος όλων των παιδιών αλλά και μεγάλων Άη Βασίλης με βοηθούς τα σανδαλιάρικα ξωτικά του και τον Ρούντολφ γιορτάζει και μοιράζει γλυκίσματα.
-Παρασκευή, 15/12 στις 6 μ.μ.. «Σας περιμένουμε να στολίσουμε μαζί με τους μαθητές της πόλης μας τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των σχολείων στην Πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών» σημειώνεται. Τα δέντρα θα αρχίσουν να στήνονται από τις 4.30 το απόγευμα. Θα φωταγωγηθούν όλα μαζί στις 6 μ.μ.. Ο Άη Βασίλης με τα σανδαλιάρικα ξωτικά του θα μοιράζουν δώρα. Χριστουγεννιάτικη μουσική και τραγούδια από τους μικρούς μαθητές. «Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών θα μας ζεστάνει με αχνιστή σοκολάτα» υπογραμμίζεται.
-Κυριακή, 17/12 στις 7 μ.μ.. Ως χώρα της θάλασσας, η Ελλάδα είχε το έθιμο του στολισμού του καραβιού μέχρι και την πρώτη μεταπολεμική δεκαετία. Το έθιμο υποχώρησε με το χρόνο, μπροστά σε αυτό του δέντρου, αλλά η Μαραθόπολη δεν το έχει ξεχάσει. Φωταγώγηση του καραβιού στην κεντρική διασταύρωση – είσοδο στον πεζόδρομο. Ο Άη Βασίλης με τα σανδαλιάρικα ξωτικά θα είναι εκεί, δημιουργώντας μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα.
-Σάββατο, 23/12 στις 5.30 μ.μ. στη Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία. Παράσταση κουκλοθέατρου «Το δίλημμα του καλικάντζαρου», σε συνεργασία με το Θέατρο μαριονέτας “Ανταμαπανταχού” και το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο (Τ.Ε.Θ.). Είσοδος ελεύθερη.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Παράλληλα, με σύνθημα «Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε ένα δώρο ζωής» θα πραγματοποιηθούν δύο εθελοντικές αιμοδοσίες. Στα Φιλιατρά στις 10/12 από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και στους Γαργαλιάνους στις 17/12 την ίδια ώρα, στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη.