Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 08:54

Καλαμάτα: Ζόρικοι γρίφοι Βασιλόπουλου για τη συγκρότηση της νέας δημοτικής αρχής

Καλαμάτα: Ζόρικοι γρίφοι Βασιλόπουλου για τη συγκρότηση της νέας δημοτικής αρχής

Μεγάλα ζόρια έχει να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος στην προσπάθειά του να συγκροτήσει τη νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει από την αρχή του 2024.

Αν κάποιος θέλει να τα συνοψίσει θα βρει πρώτα τις πιέσεις των μη εκλεγμένων να βολευτούν με μία θέση που θα τους εξασφαλίζει, έστω και μικρή αμοιβή αλλά κυρίως αναγνωρισιμότητα μέσα από συμμετοχή σε Δ.Σ. κάποιου φορέα.

Τις επόμενες ημέρες, Τρίτη ή Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση του δημάρχου με εκλεγμένους και μη συμβούλους κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει πιο ανοιχτή συζήτηση προθέσεων και δυνατοτήτων εκατέρωθεν, με τον δήμαρχο να ελπίζει να ελαττωθούν οι πιέσεις. Ο ίδιος όμως πρέπει να δείξει την αναγκαία πυγμή καθώς αν τώρα - που βρίσκεται στην αρχή της νέας θητείας - χάσει τον έλεγχο τα πράγματα θα γίνουν πιο σκούρα στη συνέχεια.

Πιο μεγάλα είναι όμως τα ζόρια να βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα ηγηθούν στους σημαντικούς τομείς των οικονομικών και των έργων. Αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι πρόκειται να αποχωρήσουν προς συνταξιοδότηση κάποια διευθυντικά στελέχη των ανωτέρω τομέων.

Για παράδειγμα στον τομέα των έργων πρόκειται να πάρει σειρά η ύδρευση του Ιστορικού Κέντρου, που σε κάθε περίπτωση θα φέρει αναστάτωση στην λειτουργία της περιοχής με συνεπακόλουθες τις οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις. Ανάλογου επιπέδου επιπτώσεις θα υπάρξουν από τις αναπλάσεις από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Μακεδονίας, δεξιά και αριστερά της Αριστομένους. Άλλο έργο που μπορεί να φέρει τα άνω κάτω είναι, ο νέος αγωγός Φ800 που θα διοχετεύει το νερό από το Πήδημα και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί από που θα μπαίνει στην Καλαμάτα.

Όλα αυτά απαιτούν έμπειρο και καταρτισμένο τεχνικό επιτελείο που σήμερα δεν υπάρχει μεταξύ των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Βασιλόπουλου.

Αν μάλιστα μπει σε συζήτηση και το μεγάλο αντιπλημμυρικό που έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, τότε όλα δείχνουν ότι τα προβλήματα είναι υπεράνω των προσώπων που έχει στην διάθεσή του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η προεδρία της ΔΕΥΑΚ την οποία διεκδικεί με σφοδρή πίεση στον δήμαρχο, ένας από τους πιο παλαιούς δημοτικούς συμβούλους παρά τα προβλήματα υγείας που έχει.

Μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει αρνητική απάντηση από τον Θαν. Βασιλόπουλο ο οποίος μάλλον ψάχνει για …σολομώντεια λύση με άλλο πρόσωπο που θα είναι αντιπρόεδρος με εκτελεστικά καθήκοντα.

Λύση φαίνεται να έχει βρεθεί στην «Φάρις», ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η Κ.Α.Κ. Α.Ε. Τέλος ζυμώσεις γίνονται και για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.