Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 08:47

Εγκρίθηκε η 6η παράταση για ανάπλαση πλατείας Υπαπαντής

Εγκρίθηκε η 6η παράταση για ανάπλαση πλατείας Υπαπαντής

 

Μια ακόμα παράταση, την 6η κατά σειρά, μέχρι το τέλος του χρόνου, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, τη Δευτέρα με τηλεδιάσκεψη, για να ολοκληρωθεί το πολύπαθο έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής.

Οσον αφορά τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από τον σύμβουλο της μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη, για το αν θα τηρηθεί αυτή η παράταση και θα ολοκληρωθεί το έργο μέσα στο 2023, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης απάντησε ότι αυτές τις επιφυλάξεις εξέφρασε και ο ίδιος στον ανάδοχο και αυτός του είπε πως θα το τελειώσει.

Αρχικά, ο Β. Τζαμουράνης παρατήρησε ότι ο ανάδοχος ζητεί παράταση έως 31/5/2024 και το έργο βρίσκεται σε 75% ποσοστό υλοποίησης “Θα πάμε σε άλλη παράταση, γιατί δεν τη δίνουμε από τώρα;”, αναρωτήθηκε και δήλωσε: “Δεν πιστεύω ότι μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο σε λιγότερο από 20 μέρες”.

Ο Ανδρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι έχουν έρθει τα φώτα και έχουν παραγγελθεί τα δέντρα και σημείωσε πως έχουν 2,5 μήνες να πληρωθούν, ενώ επανέλαβε τη διαβεβαίωση του αναδόχου πως θα τελειώσει μέσα στο 2023. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου (το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το έργο) το οποίο τελειώνει στο τέλος του χρόνου, αν χρειαστεί.

Το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, προϋπολογισμού 1.680.200 ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 55,23% και είχε συμβατική προθεσμία 10 μήνες, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022!

Γ.Σ.