Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 22:26

Ποδαρικό με εντάσεις για τη Δημοτική Επιτροπή στην Τριφυλίας

Ποδαρικό με εντάσεις έγινε χθες στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, στην πρώτη της συνεδρίαση.

Η ένταση ξεκίνησε πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση, όταν ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Βλάχος ζήτησε από το δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Άκη Κατρίτση να αποχωρήσει από τα έδρανα των συμβούλων που καθόταν, καθώς δεν ήταν μέλος της επιτροπής. Ο κ. Κατρίτσης απάντησε ότι είναι αναπληρωματικό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής και στη συνέχεια, αφού είχε παρέμβει και η γενική γραμματέας του δήμου Μερόπη Μυλωνά ζητώντας του και η ίδια να αποχωρήσει από τα έδρανα, τόνισε ότι αναπληρώνει τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου που απουσίαζε. Ο κ. Βλάχος και η κ. Μυλωνά τόνισαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ ο κ. Κατρίτσης επεσήμανε ότι όπως παρευρισκόταν και συμμετείχε αναπληρωματικό μέλος της πλειοψηφίας έτσι παρευρίσκεται και αυτός. Σε αυτό τον ρυθμό συνεχίστηκε η λεκτική αντιπαράθεση για το αν μπορεί να αναπληρώσει την κ. Παναγιωτοπούλου ή όχι, ώσπου οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποχώρησαν. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν στην αίθουσα και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, καθώς ο κ. Κατρίτσης είχε αποχωρήσει αφού είχε διαφανεί ότι η συνεδρίαση δε θα γίνει.
Ως προς τα θέματα που συζητήθηκαν, αρχικά έγινε συγκρότηση σε σώμα της επιτροπής και εκλέχτηκε αντιπρόεδρος ο Περικλής Κανελλόπουλος από τη μείζονα μειοψηφία που είναι τακτικό μέλος.
Επίσης, ομόφωνα δόθηκε έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγησης αυτοκινήτων του δήμου σε τρεις υπαλλήλους που δεν κατέχουν νομοθετημένη θέση οδηγού και
ομόφωνα έγινε χωροθεσία και πρόταση τιμών για τη μίσθωση θέσεων στα Φιλιατρά για την εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους, όπου καθορίστηκαν οι ίδιοι δρόμοι και οι ίδιες τιμές με πέρυσι (20 ευρώ ανά τρέχον μέτρο συν ΦΠΑ).
Μετά το τέλος της συνεδρίασης και έχοντας επιστρέψει και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κατερίνα Τσιγκάνου -η οποία μπορεί να συμμετέχει στη Δημοτική Επιτροπή χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου- επισήμανε πως τα όσα προηγήθηκαν με τις συμπεριφορές που είδε, ήταν όχι μόνο παράξενα αλλά και σοκαριστικά.
Σε παρέμβασή του ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου Νίκος Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι ο αναπληρωματικός συμμετέχει όταν το τακτικό μέλος δηλώσει κώλυμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε δηλωθεί.

Κ.Μπ.