Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 20:37

Καλαμάτα: Τζαμουράνης για τις “χαμηλές επιδόσεις δημοτικής αρχής”

Καλαμάτα: Τζαμουράνης για τις “χαμηλές επιδόσεις δημοτικής αρχής”

Τη δημοτική αρχή για χαμηλές επιδόσεις στην υλοποίηση του περσινού προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμάτας, επέκρινε χθες στη Δημοτική Επιτροπή, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, με αφορμή τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2023.

Ο Β. Τζαμουράνης παρατήρησε ότι στις επιχορηγήσεις για τις επενδυτικές δαπάνες το ποσοστό υλοποίησης ήταν 10,35%, στις εισπράξεις από οφειλές προηγούμενων οικονομικών ετών μόλις 3,97%, στην υλοποίηση των έργων 14% και στις μελέτες 6,8%.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε ότι αυτές είναι οι σταθερές παρατηρήσεις - ενστάσεις της μειοψηφίας από το 2019 και ανέφερε πως η εικόνα για τα έργα είναι πλασματική, καθώς το ποσοστό στην υλοποίηση των έργων είναι υψηλότερο, αν υπολογιστεί η έκπτωση που έχει δοθεί από τον ανάδοχο και το ποσό της σύμβασης που υπογράφεται και όχι ο προϋπολογισμός του έργου, που είναι μεγαλύτερος. Ακόμα, είπε ότι στα εισπραχθέντα έσοδα η υπηρεσία υπερέβην τον εαυτό της, ενώ για τις οφειλές των προηγούμενων οικονομικών ετών προς τον δήμο, υποστήριξε ότι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να τις καταγράφουν για να μην κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος και δήλωσε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης αυτού του ποσού, καθώς σε αυτές περιλαμβάνονται παλιές κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και εισφορές για διανοίξεις δρόμων (Βασιλ. Γεωργίου).
Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)