Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 12:15

Καλαμάτα: Συγκρότηση Επιτροπών Εθελοντισμού, Ισότητας και Ονοματοθεσίας

Καλαμάτα: Συγκρότηση Επιτροπών Εθελοντισμού, Ισότητας και Ονοματοθεσίας

 

 

 

Τη συγκρότηση των Επιτροπών Εθελοντισμού, Ισότητας και Ονοματοθεσίας οδών, πλατειών κλπ. ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

 

Ειδικότερα, α) την Επιτροπή Εθελοντισμού συγκροτούν:

Τακτικά μέλη: Ο αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας, οι δημότες Μαρία Λαγωνικάκου, Αγγελική Αθανασοπούλου, Γιώργος Τσερεφός, Στάθης Παυλόπουλος (προτάθηκαν από τη δημοτική αρχή) και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Βασίλης Κανάκης και Θανάσης Τσιγαρίδης.

Αναπληρωματικά μέλη ο δημοτικός σύμβουλος Ιάκωβος Περρωτής, οι δημότες Κώστας Στυλιανόπουλος, Στέλιος Μητσέας, Νίκος Κισκήρας, Ηλίας Τσώλης (προτάθηκαν από τη δημοτική αρχή) και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Ευγενία Κούβελα και Κώστας Τσαπόγας.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο Αν. Σκοπετέας και αντιπρόεδρος ο Γ. Τσερεφός.

β) Την Επιτροπή Ισότητας συγκροτούν:

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αγγελή, με αναπληρώτριά της την αντιδήμαρχο Πιπίνα Κουμάντου. Η δημοτική σύμβουλος Ευγενία Κούβελα, με αναπληρωτή της τον σύμβουλο Βασίλη Κανάκη. Οι δημότες Παναγιώτης Λύρας και Σταυρούλα Γιαννούλη, με αναπληρωτές τους τις δημότισσες Αικατερίνη Μπάμπαλη και Σοφία Χαϊδεμένου.

Την επιτροπή θα συμπληρώσουν: Ένας υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου, ένας  εκπρόσωπος τοπικού επαγγελματικού / εμπορικού συλλόγου κι ένας εκπρόσωπος τοπικού γυναικείου / φεμινιστικού συλλόγου / φεμινιστικής οργάνωσης ή μη κυβερνητικής οργάνωσης με δράση στα θέματα της ισότητας των φύλων.  Αναφέρεται ότι σε περίπτωση έλλειψης τοπικών συλλόγων θα αναζητηθούν σε περιφερειακό ή και σε εθνικό επίπεδο.

γ) Την Επιτροπή Ονοματοθεσίας οδών, πλατειών κλπ. συγκροτούν:

Τακτικά μέλη: Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Κριτσωτάκης, οι δημότες Δημήτρης Αλεξόπουλος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Σταύρος Χουσέας (προτάθηκαν από τη δημοτική αρχή) και οι δημότες Θόδωρος Σταυριανόπουλος και Διονύσης Αγάλος (προτάθηκαν από τη μειοψηφία).

Αναπληρωματικά μέλη: Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δούβας, οι δημότες Δημήτρης Αντωνόπουλος, Λεωνίδας Λιάππας, Ανδρέας Παπαδημητρίου (από τη δημοτική αρχή) και οι δημότες Γιοβάνα Γκίζα και Μιχάλης Κουτίβας (από τη μειοψηφία).

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο Σωτ. Κριτσωτάκης.