Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 07:42

Εκτός κούρσας ο Κώστας Μαργέλης

Εκτός κούρσας ο Κώστας Μαργέλης

"Αποκλειστική και μοναδική μου φιλοδοξία είναι να θέσω υποψηφιότητα για τρίτη φορά ως υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας": Με τη δήλωση αυτή ο Κώστας Μαργέλης ανακοίνωσε χθες εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας.

Ωστόσο, αν και ρωτήθηκε για τους λόγους, περιορίστηκε να πει πως "τα πράγματα ήταν ρευστά και έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, θα περιοριστώ σε αυτό", κλείνοντας εκεί την κουβέντα. Δεν απέκλεισε όμως μέσα στις επόμενες μέρες να  ανακοινώσει επισήμως ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και ενδεχομένως να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε απόσυρση της υποψηφιότητάς του.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί εντύπωση καθώς πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μαργέλης μιλώντας στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η "Ε" είχε δηλώσει ότι θα διεκδικήσει το δήμο μέσω της ανεξάρτητης υποψηφιότητας που είχε ανακοινώσει και ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ανακοινώσεις ονομάτων που θα στηρίζουν την προσπάθεια και θα μετέχουν σε αυτή».

Χθες νωρίτερα, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΔΣΚ, ο Κ. Μαργέλης ερωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και από στόμα σε στόμα κυκλοφόρησε ότι το διέψευσε. Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως "δεν διέψευσα φήμες, έγινε ένα ερώτημα και είπα στους συναδέλφους μου να μην ακούνε ποτέ τις φήμες, να ακούνε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και αυτά που λέω στα θεσμικά όργανα και στη γενική συνέλευση κοιτάζοντας στα μάτια τους συναδέλφους". 

Είπε ακόμη πως η γενική συνέλευση ήταν μια ευκαιρία να ανακοινώσει στους δικηγόρους την υποψηφιότητά του ενόψει των εκλογών για τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων, οι οποίες θα γίνουν την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου. Ο Κώστας Μαργέλης έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι "μου δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου αυτά τα 6 χρόνια, τον γραμματέα Περικλή Ξηρογιάννη, την ταμία Δήμητρα Μαρκοπούλου και όλα τα μέλη, τα οποία με συνέδραμαν όλη αυτή την εξαετία και στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές μου". 

Ν.Κ.