Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 18:27

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης λογοδοσίας

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης λογοδοσίας

Επτά ερωτήσεις - θέματα που κατατέθηκαν από συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης Τζαμουράνη και αφορούν σημαντικά θέματα του δήμου, πρόκειται να απαντηθούν από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την 1η λογοδοσία της δημοτικής αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου    - Φεβρουαρίου 2024, αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στην “Αίθουσα Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη” στο ιστορικό Δημαρχείο.

Για την ξεχωριστή αυτή συνεδρίαση κατατέθηκαν και 6 ερωτήσεις - θέματα προέδρων κοινοτήτων, αλλά επειδή είναι συνολικά πάνω από 2, θα διενεργηθεί κλήρωση από το προεδρείο, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ώστε να προκύψουν τελικά τα θέματα που θα εγγραφούν στην ημερήσια διάταξη.
Ερωτήσεις - θέματα δεν κατατέθηκαν από τους συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, καθώς αύριο Τετάρτη θα βρεθεί στην Καλαμάτα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και την ώρα της συνεδρίασης της λογοδοσίας στις 6 το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας.
Οσον αφορά τις ερωτήσεις των συμβούλων θα απαντηθούν και οι 7, γιατί είναι κάτω από 10.
Οι ερωτήσεις των συμβούλων της μειοψηφίας είναι: 1) Του Γιώργου Σωφρονά με θέμα “Λειτουργία και αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού”. 2) Του Κώστα Τσαπόγα με θέμα: “Πρόοδος του έργου αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ/600 με τον νέο Φ/800 και κατασκευή των δεξαμενών στο Πήδημα και τον Άγιο Ιωάννη Καρβούνη”. 3) Του Θανάση Τσιγαρίδη με θέμα “Προβλήματα στις σχολικές μονάδες - χρηματοδότηση - νέα κτίρια για Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και ΕΝΕΕΓΥΛ”. 4) Του Βασίλη Κανάκη με θέμα “Κτήριο πρώην σχολής Νοσοκόμων. Ερωτήσεις,
διαπιστώσεις και προτάσεις σχετικά με το μέλλον του και το πρόσφατο παρελθόν του”. 5) Της Ευγενίας Κούβελα - Κάτσαρη με θέμα “Απώλεια χώρων στάθμευσης, λόγω συνεχών αναπλάσεων
στο κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με την προωθούμενη εκμίσθωση του δημοτικού πάρκινγκ Νέδοντα σε ιδιώτη, με όρους δυσμενέστερους για τους δημότες”. 6) Του Σπύρου Χανδρινού με θέμα “Καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών στρατηγικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Καλαμάτας”. Συγκεκριμένα έργα που έχουν εξαγγελθεί κατ’ επανάληψη και έχουν εγκριθεί με αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων. 7) Του Βασίλη Τζαμουράνη με θέμα “Εξέλιξη των πολεοδομικών υποθέσεων του Δήμου Καλαμάτας (χρονοδιαγράμματα, καθυστερήσεις, προβλήματα κλπ.)”.
* Οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν από τους προέδρους κοινοτήτων είναι: 1) Του προέδρου Λεΐκων Θανάση Τσαούση με θέμα “Πορεία του έργου για την επέκταση δικτύου αποχέτευσης στους οικισμούς Ξηροκάμπι και Κατσαρέικα της Κοινότητας Λεΐκων”. 2) Του προέδρου Μικρής Μαντίνειας Στέλιου Λιακέα με θέμα “Πορεία εκμετάλλευσης του κτηρίου ιδιοκτησίας Βασιλείου και Ευδοκίας Παναγιώταρου”. 3) Του προέδρου Λαδά Μιχάλη Αντωνόπουλου με θέμα “Μη εκτέλεση εργασιών από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕ 055 που αφορά στην αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου που επλήγησαν από τη θεομηνία 2016 και συγκεκριμένα για τον δρόμο Διπόταμα - Καρβέλι - Λαδά - εθνική οδός Καλαμάτας - Σπάρτης”. 4) Του προέδρου Αρφαρών Αριστοτέλη Ματθαίου με θέμα “Δίκτυο αποχέτευσης στην Κοινότητα Αρφαρών - στάδιο μελετών”. 5) Του προέδρου Βρομόβρυσης Διονύση Θλιμμένου με θέμα “Πρόβλημα υδροδότησης Άνω Βρομόβρυσης”. 6) Του προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα με θέμα “ Πρώην ιδιοκτησία μονής Καλογραιών και νυν ιδιοκτησία του Δήμου Καλαμάτας στην ομώνυμη συνοικία. Τι μέλλει γενέσθαι;”.