Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 07:53

Σύμφωνα με τον Θαν. Ηλιόπουλο: Δεν υπάρχουν χρήματα για τον Εξυπνο Οικισμό

Γράφτηκε από την

Για να λειτουργήσει ο Εξυπνος Οικισμός χρειάζεται να διαθέσει ο Δήμος Καλαμάτας 25.000 ευρώ για ένα χρόνο. Το ποσό αυτό, όπως τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, κάνει απαγορευτική τη λειτουργία του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. "Ο λόγος που δεν λειτουργεί είναι καθαρά οικονομικός και όχι γιατί δεν μπορούμε να τον λειτουργήσουμε", είπε χαρακτηριστικά. 

Ανέφερε ότι παρ' όλα αυτά ο Δήμος Καλαμάτας δίνει μεγάλη σημασία στην ενημέρωση των πολιτών και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και ότι παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ασύρματου δικτύου εδώ και χρόνια. "Αυτή την περίοδο γίνεται συντήρηση σε όλους τους κόμβους στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και των επισκεπτών που αναμένονται", είπε σχετικά. Και πρόσθεσε ότι προωθείται η επέκταση του ασύρματου δικτύου σε Αριοχώρι, Ασπρόχωμα, Αλώνια, όπως και στον Ταΰγετο, στην Αρτεμισία, την Αλαγονία, τις Πηγές, δηλαδή όπου αυτό επιτρέπεται τεχνικά. Με τους νέους κόμβους ο δήμος θα έχει συνολικά 68, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε μεγάλο μέρος της εδαφικής περιφέρειάς του.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Θ. Ηλιόπουλος είπε ακόμη ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας θα αναρτηθούν ψηφιακοί χάρτες με θεματολογία όπως αθλητικοί χώροι, σημαντικά κτήρια, πιάτσες ταξί, στάσεις λεωφορείων, χώροι εκδηλώσεων, και με πληροφορίες που θα βοηθούν τους δημότες και τους επισκέπτες.

Επίσης, ετοιμάζεται το σύστημα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ηλεκτρονικών πληρωμών, με κύριο σκοπό την ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών, την ενημέρωσή τους και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Ν.Κ.