Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 08:31

Ο Βασιλόπουλος υπέρ της απόφασης για κτήριο ΔΕΥΑΚ

 

Υπέρ της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για την απόκτηση ακινήτου με νέο κτήριο για να στεγαστεί η επιχείρηση, τάχθηκε με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλοπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κανάκη.

Απόφαση για την οποία έχουν εκφραστεί αντιδράσεις από τη μείζονα μειοψηφία, την παράταξη Τζαμουράνη, καθώς εγκαταλείπεται η περίπτωση της αξιοποίησης του παλιού κτηρίου της πρώην σχολής νοσοκόμων στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου (παλιού Νοσοκομείου).

Μάλιστα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν υπάρχει το όριο αγοράς μέχρι 1,5 εκ. ευρώ, αλλά μπορούν να διατεθούν και περισσότερα αν χρειαστούν.

“Μας ενδιαφέρει να βρούμε ένα κτήριο, να έχει δικό της χώρο η ΔΕΥΑΚ”, είπε και παραδέχθηκε ότι “υπάρχει μια πρόταση, αλλά θα ήθελα να έχει περισσότερο χώρο”.

Πρόσθεσε ότι “χρήματα υπάρχουν και πρέπει να επενδυθούν σωστά” και δεν απέκλεισε την περίπτωση του κτηρίου της πρώην σχολής νοσοκόμων, υποστηρίζοντας πως “πρέπει να το γκρεμίσουμε και να φτιάξουμε ένα νέο κτήριο” και ότι σε αυτό μπορεί να πάει ένα τμήμα από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι για την εργολαβία που διαλύθηκε, “δόθηκαν 64.000 ευρώ για αποζημιώσεις” κι επέμεινε “να βρούμε κτήριο κατάλληλο και να μην είναι στο ενοίκιο η ΔΕΥΑΚ”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι “είναι ένας διαγωνισμός. Υπάρχει επιτροπή που θα εκτιμήσει αν είναι αξιόλογος ο χώρος. Μπορεί να διακοπεί και να βρούμε ένα κτήριο 2 εκ. ευρώ και θα πάμε σε αυτό”.

Για το παλιό κτήριο της πρώην σχολής νοσοκόμων είπε ότι η κατεδάφιση και ανέγερση νέου κτηρίου “είναι μια χρονοβόρα διαδικασία,  που μπορεί να πάρει χρόνια” κι εξέφρασε επιφυλάξεις γι το “που θα ανήκει ο χώρος, καθώς έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Υγείας στον δήμο για 99 χρόνια, για άλλα 89”.

“Ποιος κάνει αυτό το έγκλημα”, ρώτησε αντιδρώντας, ο Β. Κανάκης και ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον Δ. Μαστραγγελόπουλο που φώναξε στην απέναντι πλευρά

“ντροπή σας”.

Τα πνεύματα ηρέμησαν και αργότερα ο Β. Κανάκης ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, αλλά επέμεινε για “εγκληματική αυτοδιοικητική πολιτική”, από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Στην ερώτησή του ο Β. Κανάκης, διαφωνώντας με την απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ για αγορά ακινήτου με κτήριο, ανέφερε ότι “θα χρειαστούν 2,5 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί το κτήριο” και πως “επιτρέπεται η δημιουργία 3όροφου κτηρίου στο νέο Δημαρχείο” και ρώτησε τη δημοτική αρχή, “αν προτίθεστε να εξετάσετε και αυτή τη λύση που είναι προτιμότερη”.

Γ.Σ.