Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 09:15

Δοκιμαστική λειτουργία των νέων σηματοδοτών στη συμβολή Κρήτης και Φιλελλήνων

Γράφτηκε από τον
Δοκιμαστική λειτουργία των νέων σηματοδοτών στη συμβολή Κρήτης και Φιλελλήνων

Τρέχουν στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου τα φανάρια στη διασταύρωση Φιλελλήνων και Κρήτης να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και αν είναι δυνατόν πριν τα Χριστούγεννα.

 Χθες το μεσημέρι εξειδικευμένο συνεργείο δοκίμασε για λίγα λεπτά τη λειτουργία των φαναριών κι επεξεργάστηκε τη ρύθμισή τους σε συνδυασμό και με τη λειτουργία των φαναριών στη διασταύρωση Κρήτης και Φαρών.
Η μετακίνηση του περιπτέρου από τη γωνία 50 - 60 μέτρα ανατολικότερα, στο πεζοδρόμιο μπροστά από το εμπορικό κέντρο ΑΒ, αναμένεται να γίνει αύριο.
Το ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα, όπως μας επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς, είναι οι πινακίδες που πρέπει να τοποθετηθούν και θα ενημερώνουν τους οδηγούς για τις κυκλοφοριακές αλλαγές. Ειδικότερα, η πινακίδα που θα τοποθετηθεί στον κυκλικό κόμβο της γεφυροπλάστιγγας και θα ενημερώνει πως όσοι θέλουν να κινηθούν από την Κρήτης αριστερά, βόρεια προς τη Φιλελλήνων, θα πρέπει να πηγαίνουν από το λιμάνι και να ανεβαίνουν τη Μιαούλη (μπροστά από του Λάμπου), η οποία θα μονοδρομηθεί και θα είναι άνοδος.
Χθες μετά τη δοκιμαστική λειτουργία τα φανάρια άρχισαν να εκπέμπουν παλλόμενο προειδοποιητικό πορτοκαλί φως, ώστε να εξοικειωθούν οι οδηγοί και οι πεζοί, μέχρι την οριστική λειτουργία τους.


NEWSLETTER