Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 17:15

Καλαμάτα: Ανεξαρτητοποίηση Σταυριανόπουλου με βολές κατά Τζαμουράνη

Την αποχώρησή του από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Βασίλη Τζαμουράνη και την ανεξαρτητοποίησή του, ανακοίνωσε ο κοινοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Θόδωρος Σταυριανόπουλος, εξαπολύοντας έντονες επικρίσεις κατά των συναδέλφων του συμβούλων (της παράταξης) και βολές κατά του Β. Τζαμουράνη.

Ενημερώνοντας για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή του, ο κ. Σταυριανόπουλος αναφέρει:

“Πάνω που το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προσπαθεί να αναδείξει το ρόλο του και ο πρόεδρος μετά από τις καταγγελτικές προτάσεις που δημόσια του έγιναν, αρχίζει να ξεπερνά την αδιαλλαξία του και να αποδέχεται διαδικαστικές προτάσεις και να τις εντάσσει ως θέματα στην ημερήσια διάταξη, κάποιοι μιλούν για τερτίπια του προέδρου και ασχολούνται περί «όνου σκιάς», κάνοντας διάλογο με την σκιά τους! Και μη βιαστούν να πουν ότι εγώ προσπαθώ να δικαιολογήσω τον πρόεδρο, διότι εγώ ήμουν αυτός που με τα γραφόμενά μου και με τις τοποθετήσεις μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο άσκησα αυστηρή κριτική στον πρόεδρο και θα συνεχίσω να το κάνω αν χρειαστεί και στη συνέχεια. Όμως έχω μάθει να επιβραβεύω και την καλή πρόθεση.

Η διαφοροποίηση των τριών συναδέλφων μου κοινοτικών συμβούλων της παράταξης «Καλαμάτα Μετά» σε πρότασή μου που είχε ενταχτεί στην ημερήσια διάταξη του Κοινοτικού Συμβουλίου ως θέμα για συζήτηση, η παραπληροφόρηση που δημιούργησαν στο Κοινοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη θέση μου και η μη προσέλευσή τους σε συνάντηση που ζήτησα από τον επικεφαλής σε συγκεκριμένο χώρο και ώρα, προκειμένου να έλθει η εξομάλυνση της παρεξήγησης, καθώς και η αδιαφορία παρέμβασης του επικεφαλής μας Βασίλη Τζαμουράνη, ξεχείλισαν το ποτήρι, με έφθασαν στα όρια μου και με οδηγούν στην ανεξαρτητοποίησή μου ως κοινοτικό σύμβουλο. Στη συνέχεια θα πορευθώ για το καλό της πόλης μας από ένα διαφορετικό δρόμο, τον δρόμο, που ξέρω και που πάρα πολλά χρόνια πορεύτηκα ως ενεργός πολίτης, καταθέτοντας δημόσια τις απόψεις και προτάσεις μου χωρίς να μασάω τα λόγια μου και μη φοβούμενος το πολιτικό κόστος.

Μέχρι σήμερα έκανα προσπάθειες προκειμένου η ομάδα μας, των κοινοτικών συμβούλων της παράταξης μας «Καλαμάτα Μετά» να βρει κοινή περπατησιά, αλλά το ευτυχώς κρυβόταν πίσω από το δυστυχώς και την απειρία της διαδικασίας.

Δεν θέλω να συνεργήσω στη δημιουργία μιας καχύποπτης ζύμης, η οποία δεν αποδέχεται τίποτα, διότι δήθεν όλα είναι στημένα και όλα είναι τερτίπια! Το να βλέπουμε μόνο τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, προσφέρει μόνο κακές υπηρεσίες. Κάποιοι δεν ξέρουν κολύμπι και θέλουν να κάνουν «ψαροντούφεκο»! Πολλές από τις ομαδικές επαναστάσεις έγιναν αναξιόπιστες. Ο καθένας μας ας μη «μασάει τα λόγια του» και ας κάνει τη δική του επανάσταση.
Οι δρόμοι μας πλέον χωρίζουν και από εδώ και στο εξής θα πορευθώ προς το Μετά μόνος μου κατεβαίνοντας από το «Καλαμάτα Μετά». Εύχομαι καλή πορεία στους μέχρι χθες συνοδοιπόρους μου. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και να τους υποσχεθώ ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους, όπου με χρειαστούν!

Η Κοινότητα με σωστή και συναινετική λειτουργία μπορεί δημιουργικά να γίνει χρήσιμο εργαλείο για το Δημοτικό Συμβούλιο, τη δημοτική αρχή και γενικότερα την πόλη μας. Θέλω το Κοινοτικό μας Συμβούλιο να κάνει τη δική του εκκίνηση και να μιλά με στοιχεία αλήθειας παρά με προκατειλημμένα στοιχεία εντύπωσης.

Η εξακτίνωση του 15μελούς Συμβουλίου της Κοινότητας και ο ορισμός Συμβούλων ως Υπευθύνων συνοικιών, μόνο υπευθυνότητα δημιουργεί και αποτελεί μια συναινετική και οργανωμένη προσπάθεια και φέρνει καλό.

Στη συνωμοσιολογία, που προηγήθηκε, αναφέρθηκε ότι αν ένας ορισθεί υπεύθυνος σε κάποιες συνοικίες της Καλαμάτας τότε δεν μπορεί να προτείνει προς συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο οποιοδήποτε θέμα αφορά την ευρύτητα της πόλης. Εδώ λέω «η ημιμάθεια χειροτέρα της αμάθειας»”.

Κάνοντας,σύντομη αναφορά στα γεγονότα, αναφέρει:

“Φιλοξενούμενος σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και ερωτώμενος από το δημοσιογράφο «αν ήσουν εσύ πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου» τι θα έκανες; Του απάντησα. Ότι θα εξακτίνωνα το 15μελές Συμβούλιο και θα όριζα υπευθύνους συνοικιών μετά από επιλογή και προτίμηση των συμβούλων. Μετά ο κάθε σύμβουλος θα έφερνε τα προβλήματα και συναινετικά θα τα ιεραρχούσαμε και θα δίναμε λύση. Αυτή την πρόταση ο πρόεδρος την ενέταξε στην ημερήσια διάταξη και ήρθε προς συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο, αφού πρώτα είχε διαμοιράσει την πόλη σε 32 συνοικίες.

Στο Κοινοτικό Συμβούλιο όταν ήρθε προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα οι 3 συνάδελφοί μου από την παράταξη «Καλαμάτα Μετά» όχι μόνο αρνήθηκαν να χρεωθούν συνοικίες, αλλά διαστρέβλωσαν και την πραγματικότητα, λέγοντας ότι και εγώ διαφωνώ. Εγώ για προσωπικούς λόγους δεν συμμετείχα αλλά είχα κάνει γνωστό και στους 3 συναδέλφους μου ποιες 2 συνοικίες επιλέγω και είχα την διαβεβαίωση ότι θα το έπρατταν. Αντί αυτού οι 3 συνάδελφοι διάλεξαν την σιωπή σχετικά με τις επιλογές μου.

Όταν πληροφορήθηκα όλα αυτά απευθυνόμενος στον επικεφαλής της παράταξης κ. Τζαμουράνη ζήτησα συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για αυτά που συνέβησαν και για να εξομαλυνθεί η κρίση. Ορίστηκε συνάντηση στις 7.15 παρουσία ου κ. Τζαμουράνη στο γραφείο του. Μέχρι τις 7.30 κανένας δεν προσήλθε και μετά από αυτό αποχώρησα”.

Καταλήγοντας ο Θ. Σταυριανόπουλος αναφέρει:

“ΥΓ1. Ο κ. Τζαμουράνης με παρεκάλεσε και ήμουν υποψήφιος και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που ήταν υποψήφιος στο παρελθόν, αν και είχα τότε δηλώσει στην οικογένειά μου
και σε φίλους ότι δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Τον στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε για αυτόν. Εμένα με τα όσα βίωσα μέχρι σήμερα τολμώ να πω ότι με έχει επισκεφτεί προ πολλού η απογοήτευση. Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι για να
υπάρξεις «πολιτικό ον» απαιτούνται και άλλα πράγματα!
ΥΓ2. Αναρωτήθηκε ποτέ ο κ. Τζαμουράνης γιατί από τα άτομα που συμμετείχαν στο συνδυασμό του την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το 80% όχι μόνο δεν ήταν υποψήφιοι στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση αλλά ούτε καν εμφανίστηκαν σε βασικές προεκλογικές εκδηλώσεις της παράταξής μας!”.