Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 08:12

Επιβεβαιώθηκε ότι δεν ολοκληρώνεται η ανάπλαση της Κολοκοτρώνη

Επιβεβαιώθηκε ότι δεν ολοκληρώνεται η ανάπλαση της Κολοκοτρώνη

 

Τον 5ο τακτοποιητικό ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών του έργου ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Καλαμάτας, με τον οποίο επιβεβαιώθηκε ότι το έργο έμεινε στη μέση (δεν έγινε το τμήμα από την Αναγνωσταρά έως την εκκλησία του Αγίου Νικολάου), ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή, στην τελευταία της συνεδρίαση.

Λευκό ψήφισε η μείζων μειοψηφία και ο επικεφαλής της Βασίλης Τζαμουράνης, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, παρατήρησε πως “παρά το γεγονός ότι έγινε συμπληρωματική σύμβαση, πέραν της κύριας σύμβασης η οποία είχε δημοπρατηθεί, ποσού 36.970 ευρώ, το φυσικό αντικείμενο του έργου δεν ολοκληρώθηκε. Και δεν ολοκληρώθηκε ούτε σε επίπεδο δρόμων, μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο και το τελευταίο κομμάτι της Κολοκοτρώνη δεν αναπλάστηκε και ο παιδότοπος στον Νέδοντα δεν ολοκληρώθηκε”.

Συνεχίζοντας, ο Β. Τζαμουράνης διευκρίνισε ότι “οι πλακοστρώσεις και οι επιστρώσεις κυβολίθων είναι μικρότερες σε ποσότητα από τις προβλεπόμενες, που αποδεικνύουν ότι όντως δεν έγιναν. Και ότι ενώ στην ίδια σύμβαση προβλέπονταν διάφορα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων ένα σύνθετο όργανο το οποίο αφαιρέθηκε, μία τραμπάλα ελατηρίου που αφαιρέθηκε, ένα ξύλινο στέγαστρο, από τα παγκάκια μπήκαν τα μισά, από τους απορριμματοδέκτες δεν μπήκε κανένας, μια βρύση που προβλεπόταν δεν έγινε και βέβαια δεν μπήκανε και κάποιες πινακίδες που προβλεπότανε”.

Ολοκληρώνοντας, ρώτησε “για ποιους λόγους περιορίστηκε το έργο και δεν ολοκληρώθηκε;”.

Ο δήμαρχος απάντησε πως “το φυσικό αντικείμενο έφτασε στο επίπεδο του 80%. Και εκεί διαλύθηκε η σύμβαση. Όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά πρέπει το φυσικό αντικείμενο πρέπει να περάσει το 80%, για να γίνει αποδεκτή. Είναι μειωτικός και μέσα εδώ προσθέτουμε τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες, διότι προέκυψαν νέες εργασίες, σύμφωνα με τη μελέτη”.

Το έργο που περιελάμβανε ακόμα την πεζοδρόμηση των οδών Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου και Αναπλιώτη και παρεμβάσεις στην παιδική χαρά στο Νέδοντα, ήταν προϋπολογισμού 644.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και με έκπτωση 43,84% έφθασε με 7 παρατάσεις έως το τέλος του 2023, ταλαιπωρώντας την περιοχή και την πόλη.

Γ.Σ.