Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 08:45

Δεύτερη παράταση για το Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας

Δεύτερη παράταση για το Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας

 

Δεύτερη παράταση προθεσμίας κατά 3 μήνες, έως τις 10 Αυγούστου, για το έργο ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, καλείται να εγκρίνει η Δημοτική Επιτροπή σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Με την εξέλιξη αυτή, το σημαντικό έργο που αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2019, οριακά θα προλάβει να λειτουργήσει και να φιλοξενήσει σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι, 5 χρόνια μετά.

Μεταξύ των λόγων που αναφέρονται για να δοθεί η παράταση, είναι οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις κατά τους χειμερινούς μήνες, για 42 ημέρες(!).

Αλλοι λόγοι είναι: Η μη έγκριση της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης (Σ.Σ.) και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ (που αφορά αποκλειστικά την 1η Σ.Σ.), που έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της σιδηροκατασκευής, δεδομένου ότι στην 1η Σ.Σ. περιλαμβάνονται  κι εργασίες που προέκυψαν από την τροποποίηση της στατικής μελέτης της σιδηροκατασκευής. Η αλλαγή που προέκυψε όσον αφορά την κατασκευή του 1ου αναβαθμού της μεταλλικής κερκίδας

και οι καθυστερήσεις στις εγκρίσεις του δικτύου ομβρίων στον αύλειο χώρο και των καθισμάτων κερκίδας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η παράταση αναμένεται να δοθεί: “α) με αναθεώρηση για το τμήμα του φυσικού αντικειμένου της κατασκευής της μεταλλικής κερκίδας και των εργασιών που επακολουθούν για την ολοκλήρωση του διακριτού αυτού αντικειμένου, β) χωρίς αναθεώρηση, για την κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών του έργου που αφορούν στα Α.Τ. της σύμβασης που σχετίζονται με την ολοκλήρωση και παράδοση του ισόγειου κτίσματος”.

* Ακόμα, η Δημοτική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει την 1η συμπληρωματική σύμβαση του έργου, ποσού 178.720,38 ευρώ.

Το έργο της ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 6,01% και η συμβατική του προθεσμία ήταν 300 ημέρες, έως 15 Οκτωβρίου 2023.

Γ.Σ.