Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 17:00

Παράταση έως 10 Αυγούστου στα Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας

Παράταση έως 10 Αυγούστου στα Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας

Δεύτερη παράταση προθεσμίας κατά 3 μήνες, έως τις 10 Αυγούστου, για το έργο ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία η Δημοτική Επιτροπή, με πυρά και καταψήφιση από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και με τον δήμαρχο να δηλώνει περήφανος. Γιατί η δημοτική αρχή, όπως είπε, το θέλει πολύ το έργο και βάζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από δημοτικούς πόρους.

Ο εισηγητής αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης είπε ότι “το έργο εξελίσσεται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και προς τα τέλη Ιουλίου θα έχει τελειώσει”.

Διαφωνώντας με τις κακές καιρικές συνθήκες που παρουσιάστηκαν ως λόγος παράτασης, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος παρατήρησε ότι “42 ημέρες δεν είδαμε να βρέχει, μήπως είμαστε Λονδίνο;”.

Ο επιβλέπων μηχανικός Κώστας Παπουτσής είπε ότι “ο ανάδοχος έχει εντατικοποιήσει τους ρυθμούς και σε μικρότερο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης υπενθύμισε πως “υπήρχε η διαβεβαίωση ότι το καλοκαίρι θα δούμε τις πρώτες παραστάσεις” και πρόσθεσε: “Ενοχλούμαι να βλέπω ως λόγο τις καιρικές συνθήκες, εδώ όλοι εύχονταν να βρέξει. Και σε αυτό το έργο δεν αποφύγαμε τη συμπληρωματική σύμβαση και φθάσαμε σε προϋπολογισμό πολύ έξω απ’ αυτό που είχαμε προβλέψει, με πρόσφατη μελέτη μάλιστα”.

Ο Δ. Οικονομάκος μίλησε για “μνημείο κακοδιοίκησης και καθυστέρησης” και μεταξύ άλλων, παρατήρησε πως “από το 2019 ήταν να παραδοθεί. Ο,τι γουστάρουν, κάνουν οι εργολάβοι και με έκπτωση 6%”.

Ο δήμαρχος Θανάση Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “το έργο αυτό θα γίνει, επειδή αυτή η δημοτική αρχή το υποστήριξε να γίνει, εσείς ψηφίσατε όχι εμείς ναι” και πρόσθεσε: “Θα κοστίσει 1.373.000 ευρώ και τα 722.000 ευρώ θα διατεθούν από δημοτικούς πόρους, γιατί το θέλαμε πολύ και είμαστε περήφανοι”.

Αντιδρώντας ο Β. Τζαμουράνης δήλωσε ότι “εν έχουμε καταψηφίσει ποτέ για το Ανοιχτό Θέατρο. ε “Εχουμε βάλει πλάτη για το έργο. Λέγαμε από την αρχή ότι η θέση του ήταν ενδεδειγμένη”.
Ακόμα, η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε συμπληρωματική σύμβαση του έργου, ποσού 178.720,38 ευρώ.

Το έργο της ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ, είχε συμβατική προθεσμία 300 ημέρες, έως 15 Οκτωβρίου 2023.

Γ.Σ.