Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 08:48

Καλαμάτα: Επιστολή Βασιλόπουλου σε ΚΕΔΕ για ρύθμιση οφειλών

Καλαμάτα: Επιστολή Βασιλόπουλου σε ΚΕΔΕ για ρύθμιση οφειλών

 

Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρό της Λάζαρο Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου συνολικά η αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει την επαναφορά των διατάξεων ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ του Ν. 4611/2019.

Πρόκειται, όπως επισημαίνεται, για ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο των δήμων της χώρας και σχετίζεται με βεβαιωμένες οφειλές πολιτών προς τους ΟΤΑ. Το θέμα των οφειλών προς τους ΟΤΑ και της ανάγκης να ενεργοποιηθούν ευνοϊκές ρυθμίσεις, τέθηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου χθες Πέμπτη, στην Τρίπολη.

Θέμα ρύθμισης οφειλών έθεσαν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και σύμβουλοι της μειοψηφίας, κατά τη συζήτηση του σοβαρού ζητήματος με τα ραβασάκια που έχουν λάβει δημότες από τον δήμο, με τις τεράστιες προσαυξήσεις για οφειλές τους εδώ και 12 και 14 χρόνια ή και ακόμα παραπάνω, για τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν την παραμικρή ειδοποίηση(!).

Στην επιστολή του ο κ. Βασιλόπουλος ζητεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ την παρέμβασή του προς τους αρμόδιους υπουργούς για την επαναφορά σε ισχύ των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου 4611/2019, για το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών ή την δυνατότητα της εφάπαξ καταβολής της οφειλής με απαλλαγή του συνόλου των προσαυξήσεων, ώστε οι οφειλέτες των δήμων να μπορέσουν να κάνουν χρήση αυτών και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, στη λήψη των οποίων θα προβούν οι υπηρεσίες των δήμων σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.