Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 21:04

Τζαμουράνης για οφειλές, φυσικό αέριο και εξυπηρέτηση πολιτών

Τζαμουράνης για οφειλές, φυσικό αέριο και εξυπηρέτηση πολιτών

 

Τη δημοτική αρχή “να αρχίσει να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα των δημοτών, όπως το συγκεκριμένο (ειδοποιητήρια για παλιές οφειλές) και να σταματήσει να επικεντρώνεται στην πολιτική της επικοινωνίας, των εντυπώσεων και των θεαμάτων, καλεί η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη.

Με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο προχθές Τετάρτη, η παράταξη Τζαμουράνη “Καλαμάτα Μετά” στέκεται και σχολιάζει, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, 3 σημαντικά θέματα: Ειδοποιητήρια για παλιές οφειλές, φυσικό αέριο και κλιματικά ουδέτερη πόλη κι εξυπηρέτηση δημοτών (στάθμευση στο μονοδρομημένο τμήμα της Φαρών).

 

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη Τζαμουράνη σημειώνει:

“1. Ειδοποιητήρια για παλιές οφειλές

Ένα αναπάντεχο σοκ έχουν υποστεί πολλοί συνδημότες μας, στους οποίους απεστάλησαν από τον δήμο ειδοποιητήρια για παλιές οφειλές, όπως λέει η δημοτική αρχή, στις οποίες έχουν επιβληθεί τεράστιες προσαυξήσεις που υπερβαίνουν το κεφάλαιο της οφειλής ακόμη και κατά 300%!

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Βασίλης Τζαμουράνης ζήτησε από τη δημοτική αρχή μια υπεύθυνη ενημέρωση για το τι έχει συμβεί και εντελώς ξαφνικά καλούνται οι συνδημότες μας να πληρώσουν τις υπέρογκες προσαυξήσεις, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ειδοποιηθεί για τις εν λόγω οφειλές. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν και οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Δημήτρης Φαββατάς και Βασίλης Κανάκης.

Συγκεκριμένη απάντηση δεν δόθηκε, αντίθετα παρουσιάστηκαν κάποιες μη πειστικές δικαιολογίες που ανάγονται στην εποχή των συνενώσεων των καποδιστριακών δήμων το 2011…! Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η δημοτική αρχή είχε αφήσει και αυτό το θέμα στο συρτάρι, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, το θέμα τέθηκε επίσημα στον υφυπουργό Οικονομίας μόλις προχθές, Τρίτη, όταν επισκέφθηκε τον δήμαρχο Καλαμάτας, στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας κυβερνητικού κλιμακίου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, όπως το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, να αρχίσει να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα των δημοτών, όπως το συγκεκριμένο και να σταματήσει να επικεντρώνεται στην πολιτική της επικοινωνίας, των εντυπώσεων και των θεαμάτων.

 

2. Φυσικό αέριο και κλιματικά ουδέτερη πόλη

Εξίσου σημαντικό είναι το ζήτημα που θέσαμε για τη σύνδεση της Καλαμάτας με το φυσικό αέριο από ιδιωτική εταιρεία. Ο σύμβουλός μας, Κώστας Τσαπόγας, ζήτησε από τον δήμαρχο να πάρει μια ξεκάθαρη θέση για τη συγκεκριμένη επένδυση και απαντήσει στους πολίτες κατά πόσο συνάδει η Καλαμάτα από τη μια να επιδιώκει να γίνει μια από τις πρώτες στην Ευρώπη κλιματικά ουδέτερες πόλεις αλλά από την άλλη να είναι έτοιμη να υποδεχτεί μια επένδυση σύνδεσης του 90% των νοικοκυριών και του 100% των επιχειρήσεων με το φυσικό αέριο, το οποίο βέβαια είναι ορυκτό καύσιμο και όχι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Η απάντηση του δημάρχου, την οποία θέτουμε στην κρίση των συνδημοτών μας, ήταν ότι ‘το φυσικό αέριο αποτελεί το διαβατήριο για να γίνει η μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα’, όταν με το κλιματικό συμβόλαιο η δέσμευση του δήμου έναντι της Ε.Ε είναι μέχρι το 2030 η Καλαμάτα να μειώσει την εκπομπή αέριων ρύπων κατά 97%!

 

3. Εξυπηρέτηση δημοτών

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέσαμε ακόμη το ζήτημα της εξυπηρέτησης των πολιτών για τα θέματα της καθημερινότητας, χωρίς καθυστερήσεις και με αποτελεσματικότητα. Ο σύμβουλός μας Σπύρος Χανδρινός αναφέρθηκε σε θέματα που αντιμετωπίζουν οι Καλαματιανοί σε

διάφορες υπηρεσίες του δήμου και έφερε ως παράδειγμα το πρόβλημα με τη στάθμευση στο μονοδρομημένο τμήμα της Φαρών, για το οποίο ο δήμος έχει ενημερωθεί με αιτήσεις των κατοίκων εδώ και πάρα πολύ καιρό (πάνω από ένα χρόνο), ακόμα και με αλληλογραφία από το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Μάλιστα συνδημότης μας από την περιοχή ήρθε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μιλήσει για το πρόβλημα, ωστόσο ο κ. πρόεδρος του Σώματος και η δημοτική αρχή δεν του επέτρεψαν να πάρει τον λόγο! Δόθηκαν υποσχέσεις(!) ότι το επόμενο διάστημα ο ήμος θα ασχοληθεί και θα δώσει λύση. Γιατί άραγε θα πρέπει θέματα σαν το συγκεκριμένο να καθυστερούν για χρόνια και για να λυθούν να χρειάζεται να παρέμβουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο; Καλούμε τη δημοτική αρχή να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και αποτελεσματικότητα για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών”.