Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 21:41

Ο Κανάκης για δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος στην Ψαρών

Ο Κανάκης για δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος στην Ψαρών

 

Θέμα υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στην οδό Ψαρών που αυτή την περίοδο αναπλάθεται, έθεσε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κανάκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, προχθές Τετάρτη.

“Γιατί δεν περιλαμβάνεται υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτρισμού στο έργο ανάπλασης της Ψαρών;”, ρώτησε ο κ. Κανάκης τη δημοτική αρχή.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης απάντησε ότι η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτρισμού δεν ήταν στις επιλέξιμες δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης, απ’ όπου χρηματοδοτείται το έργο της ανάπλασης. “Ευχής έργον θα ήταν να έχει υπογειοποιηθεί το δίκτυο σε όλη την πόλη”, ανέφερε χαρακτηριστικά και παρατήρησε ότι στο έργο γίνεται αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και πως ο δήμος δεν έχει τα λεφτά για να κάνει την υπογειοποίηση.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι το έργο των αναπλάσεων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2025 και δεν θα προλάβαιναν την προθεσμία, αν έκαναν και υπογειοποίηση. Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι “θα γίνει μετά, δεν είναι δύσκολο”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης κάλεσε τη δημοτική αρχή να ενημερωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ, για το αν έχει γίνει η υπογειοποίηση στην Ψαρών και μένει η απομάκρυνση των στύλων και η σύνδεση.

Γ.Σ.