Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 09:00

Μετά από καθυστερήσεις χρόνων - Οριστικός ανάδοχος για δίκτυο ύδρευσης Καλαμάτας

Μετά από καθυστερήσεις χρόνων - Οριστικός ανάδοχος για δίκτυο ύδρευσης Καλαμάτας

Επιτέλους, μετά από καθυστερήσεις χρόνων, έπειτα από δικαστικές αντιπαραθέσεις ενδιαφερόμενων εταιρειών, υπάρχει οριστικός ανάδοχος για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα - γ’ φάση, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ όρισε, το απόγευμα της Τρίτης, οριστικό ανάδοχο την εταιρεία “Αλέξανδρος ΑΕ” με έκπτωση 10%, που ήταν αρχικά ο τρίτος κατά σειρά μειοδότης του διαγωνισμού.

Το έργο της γ’ φάσης που έχει δημοπρατηθεί από το 2021, περιλαμβάνει τις ακόλουθες περιοχές:

Το Ιστορικό Κέντρο (Αιπύτου, Ηφαίστου, Αμφείας, Ιθώμης, Γερμανού, Διός Ιθωμάτα, Κουτσομητοπούλου, Αγίου Παντελεήμονος, Παπάζογλου, Μπενάκη, Αγίου Ιωάννη, Κυριακού, Γορτυνίας, Υπαπαντής). Και ακόμα Σπάρτης (από την πλατεία Οθωνος μέχρι τη γέφυρα στο υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο), Κουμουνδουράκη, Μπούτση, Φάριος, Πατριάρχη Προκοπίου, Μυστρά, τον δρόμο ανατολικά από τη μονή Παναγουλάκη, Σπάρτης (πάνω από το στρατόπεδο έως τη δεξαμενή στον Αγιο Γεώργιο).

Το κέντρο της πόλης, οδούς Φραντζή, Νέδοντος, Γιατράκου, Χρυσάνθου Παγώνη, Σιδηροδρομικού Σταθμού, Μητροπέτροβα, Αντωνοπούλου κλπ. Νότια της οδού Βασιλ. Γεωργίου, Αριστοδήμου, Βασιλ. Ολγας, Σοφίας, Αμαλίας και Κωνσταντίνου Φαρών από Βασιλ. Γεωργίου μέχρι Πλάτωνος, Ακρίτα και Μεγάλου Αλεξάνδρου από Βασιλ. Γεωργίου μέχρι Κοραή.

Ανατολικά της Παλαιολόγου από Νικηταρά και κάτω και Γιαννιτσάνικα, την οδό Λακωνικής από Ιλάρχου Κουρκουτά μέχρι τις εργατικές κατοικίες στον Κήπο του Αλλάχ. Το Νησάκι, οδούς Ψαρών, Θεμιστοκλέους, Μακεδονίας και τμήματα των οδών Ξενοφώντος, Υδρας, Δημοσθένους, Σόλωνος, Αριστείδου, Δαμοφώντος. Τέλος, και τμήμα στη μαρίνα, την οδό Σαλαμίνος.