Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 08:32

Σχέδιο για δύο κυνοκομεία στην Καλαμάτα - Στα χαρτιά ακόμα το διαδημοτικό

Σχέδιο για δύο κυνοκομεία στην Καλαμάτα - Στα χαρτιά ακόμα το διαδημοτικό

Δύο κυνοκομεία -αντί για ένα που ήταν γνωστό μέχρι πρότινος- ενδέχεται να δημιουργηθούν μελλοντικά, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας σημείωσε πως αναμένεται να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης του διαδημοτικού κυνοκομείου των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας, ξεμπλοκάροντας το συγκεκριμένο ζήτημα μετά από χρόνια καθυστέρησης. Ο κ. Φάβας ανακοίνωσε ότι η άδεια ίδρυσής του έχει υπογραφεί από την αρμόδια Τμηματάρχη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και αναμένεται να υπογραφεί και από τη διευθύντρια.

Παράλληλα, είπε ότι ήδη έχουν δοθεί οδηγίες στον μελετητή ώστε να ετοιμάσει τις οριστικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, για να προχωρήσει στη συνέχεια η δημοπράτηση του έργου. «Εφόσον ξεπεράσαμε αυτόν τον σκόπελο, νομίζω ότι θα αρχίσει να γίνεται πολύ πιο εύκολη η δουλειά μας, ελπίζοντας να είμαστε εντάξει με τους χρόνους» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ενημέρωσε πως σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Καλαμάτας υπάρχει το σκεπτικό να δημιουργηθεί ένα ακόμα κυνοκομείο, του Δήμου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες. Ο ίδιος, ανέφερε ότι το Δασαρχείο έχει προτείνει στο Δήμο χώρο για το συγκεκριμένο κυνοκομείο. «Ενδεχομένως αυτό να γίνει πιο γρήγορα από το διαδημοτικό που περιμένουμε» παρατήρησε.

Η Χριστίνα Καντζιλιέρη, δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τον τρόπο λειτουργίας του διαδημοτικού κυνοκομείου, φέρνοντας ως παράδειγμα το δημοτικό κυνοκομείο Τρίπολης και τις καταγγελίες που έγιναν για τις συνθήκες φιλοξενίας. Η ίδια, στάθηκε στη δημιουργία ενός δημοτικού κτηνιατρείου, ιδέα που ο Θανάσης Βασιλόπουλος άκουσε με ενδιαφέρον, ζητώντας σε μελλοντικό Δ.Σ. μια εμπεριστατωμένη πρόταση.

Τ.Αν.