Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 13:52

Επταμελές συμβούλιο για το Κλιματικό Συμβόλαιο

Επταμελές συμβούλιο για το Κλιματικό Συμβόλαιο

Τη σύσταση 7μελούς Συμβουλίου για την υλοποίηση του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας και την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Αποστολής στον δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Mission Board, όπου αναλύθηκε το μοντέλο διακυβέρνησης, τέθηκαν στόχοι, προτεραιότητες και ο οδικός χάρτης που θα ακολουθήσει η Καλαμάτα στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων του Κλιματικού Συμβολαίου.
Το 7μελές Mission Board αποτελούν οι: Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος (πρόεδρος). Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας: Βασίλης Παπαευσταθίου (υπεύθυνος υλοποίησης Κλιματικού Συμβολαίου). Επιστημονικός συνεργάτης για θέματα Κλιματικού Συμβολαίου: Νίκος Μπασακίδης. Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακού Οργανισμού “Αειφόρος Πόλη”: Μαρία Νταμάτη. Γενική διευθύντρια Δήμου Καλαμάτας: Παναγιώτα Κουράκλη. Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Βασίλης Διονυσόπουλος. Γενικός διευθυντής ΔΕΥΑΚ: Μιχάλης Βασιλειάδης.