Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 21:37

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Στήριξη στα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Στήριξη στα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών

 

Τη στήριξή του στα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και ζητεί από το υπουργείο Υγείας να εξετάσει τις λύσεις που προτείνουν οι συγκεκριμένοι γιατροί, “προωθώντας άμεσα μια δικαιότερη νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία τους”.

Ζητεί, επίσης, μαζικές προσλήψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Ειδικότερα, το  Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίασή του το βράδυ της 3ης Ιουλίου, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζει την ανησυχία του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς ασφαλισμένους συμπολίτες μας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών που αγωνίζονται για την εξασφάλιση της βιωσιμότητά τους, διεκδικώντας τα εξής: Καθιέρωση ορίου (κεντρικό πλαφόν) στο ύψος του Clawback έως 5%, πέραν του οποίου την ευθύνη θα αναλάβει το Κράτος, με σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού για τη διάγνωση.

Λήψη μέτρων για την ορθή, ορθολογική και με επιστημονικά κριτήρια εφαρμογή κανόνων συνταγογράφησης, εκτέλεσης και ελέγχου. Παραγραφή τεχνητού χρέους που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Σύναψη συλλογικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για τους εργαστηριακούς ιατρούς.

Μαζικές προσλήψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας καλεί το υπουργείο Υγείας να εξετάσει τις λύσεις που προτείνουν οι Εργαστηριακοί Ιατροί προωθώντας άμεσα μια δικαιότερη νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία τους”.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός από τον δήμαρχο και συμβούλους, παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επί τους θέματος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης και η πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Μεσσηνίας Λευκή Χωραΐτη.