Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 12:30

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Κ.Υ. Δυτικής Μάνης

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Κ.Υ. Δυτικής Μάνης

“Πάνω από μία εβδομάδα η περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης είναι ακάλυπτη από ασθενοφόρο, εξαιτίας "τεχνικής βλάβης" αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωσης Δυτικής Μάνης η οποία ζητεί αναβάθμιση όλων των δομών υγείας στον Δήμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Στο ίδιο έργο θεατές" για άλλη μια χρονιά βρίσκεται ο λαός και οι επισκέπτες της περιοχής με την κατάσταση του ΚΥ. Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, ασθενοφόρα γερασμένα, που όταν λειτουργούν οδηγούνται από φαντάρους και όχι εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Τελευταία εξέλιξη είναι η τεχνική βλάβη ασθενοφόρου που αφήνει ακάλυπτη την περιοχή εδώ και μια βδομάδα.

Το ΕΣΥ έφτασε σε αυτό το σημείο λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και τις οδηγίες της ΕΕ που κινούνται στη λογική του "κόστους - οφέλους". Αυτή η κατάσταση είναι γενικευμένη με μικρές διαφορές στα περισσότερα ΚΥ του νομού και της χώρας.

Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν μέσα από ραντεβού και "γεύματα εργασίας" δημάρχων και υπουργών. Η δημοτική αρχή δεν έπεσε από τον ουρανό, γνώριζε προεκλογικά το πρόβλημα και δεν έχει πει ούτε λέξη επίσημα, "βάζοντας πλάτη" ουσιαστικά στην ΝΔ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο λαός της Μάνης πλέον πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Με την αγωνιστική του δράση να απαιτήσει και να επιβάλει, εδώ και τώρα, την ενίσχυση του ΚΥ, την λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων, την κάλυψη όλων των χωριών. Για στελέχωση των θέσεων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και την κάλυψη του σε τεχνικά μέσα και οχήματα.

Είναι η ώρα για κάθε έναν και κάθε μία, να κάνει δική του υπόθεση την αναβάθμιση όλων των δομών υγείας στον Δήμο μας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες μας για σύγχρονη, ποιοτική και δωρεάν παροχή υγείας με ευθύνη του κράτος”.