Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 08:55

Προβληματισμός στο Δήμο Καλαμάτας: Η στάση πληρωμών φρενάρει τα έργα

Προβληματισμός στο Δήμο Καλαμάτας: Η στάση πληρωμών φρενάρει τα έργα

 

 

Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις των έργων του ΕΣΠΑ, επιβεβαίωσε χθες στη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Τζαμουράνη για τα προβλήματα των χρηματοδοτήσεων σε έργα του δήμου, ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι “τον Μάιο υπήρχε πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις των έργων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης” κι ενημέρωσε πως “το πρόβλημα με το Ταμείο λύθηκε, εγκρίθηκαν κοντά 500.000 ευρώ για το έργο τω ασφαλτοστρώσεων, της οδικής ασφάλειας”. Κι εξέφρασε την ελπίδα πως το επόμενο διάστημα θα λυθεί και το πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ,το οποίο καθυστερεί έργα όπως η αναδιάταξη της πλατείας και της οδού 23ης Μαρτίου.

Για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι τα τιμολόγια των έργων πληρώνονται. Στην παρατήρηση του κ. Τζαμουράνη ότι σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, δεν προχωράει το έργο ανάπλασης στις ακτές Μικρής Μαντίνειας και Αβίας, όπου έχουν γίνει έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας, λόγω προβλημάτων του “Αντ. Τρίτσης”, ο δήμαρχος απάντησε πως για το έργο αυτό δεν υπάρχουν οριστικές μελέτες.

Στο θέμα του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων του δήμου για τον Μάιο, ασκώντας κριτική και καταψηφίζοντας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας παρατήρησε ότι για επενδυτικές επενδύσεις από επιχορηγήσεις, εισπράχθηκαν μόνο 70.000 ευρώ.

Γ.Σ.