Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 08:15

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Διαφορετικές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Διαφορετικές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

Διαφορετικές αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, το απόγευμα της Τετάρτης, προκάλεσαν οι δηλώσεις - ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στην Καλαμάτα: Θετικές από την πλευρά της δημοτικής αρχής και κριτικής κι επιφύλαξης από την μειοψηφία.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη, καθώς αφορούσαν δύο πάγια αιτήματα του δήμου. “Την ένταξη της Μεσσήνης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΥΚ) κατά της παραβατικότητας”, ανέφερε ο δήμαρχος και σημείωσε: “Θα μπουν κάμερες στην πόλη της Μεσσήνης σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία και θα υπάρχει καταγραφή όλων των παραβατικών συμπεριφορών, θα αυξηθεί το αίσθημα ασφαλείας. Ενισχύεται η ΟΠΚΕ με ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών και η ομάδα ΔΙΑΣ. Είναι συνεπής σε αυτά που λέει ο υπουργός”.

Τέλος, ο δήμαρχος σχολίασε ότι αυτές οι θετικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που και της διεκδικητικότητας της δημοτικής αρχής.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γεωργακόπουλος παρατήρησε πως “υπάρχει ένα παρελθόν, ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν πολλά χρόνια υπουργός. Αυτά που προτείνει, έχουν ξαναπροταθεί”. Επεσήμανε ότι “έχει αυξηθεί η παραβατικότητα τα τελευταία χρόνια” και διευκρίνισε πως “κρατάμε μικρό καλάθι, αυτά τα έχουμε ακούσει πολλές φορές”.