Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 21:22

Εγκριση παράτασης για την αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας

Εγκριση παράτασης για την αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας

 

Δεύτερη παράταση με αναθεώρηση κατά πέντε μήνες, για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προϋπολογισμού 904.993,53 ευρώ, ενέκρινε χθες η Δημοτική Επιτροπή.

Το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 10,13%, χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 80%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης υπενθύμισε πως οι εργασίες στο Κολυμβητήριο είχαν διακοπεί για να εξυπηρετηθούν οι αθλητικοί σύλλογοι καθώς και τα παιδιά που έδιναν Πανελλήνιες και χρειαζόντουσαν τη μοριοδότηση. Ο ίδιος, πρόσθεσε πως οι εργασίες εκτελούνται και πάλι, με την εισήγηση της παράτασης να αφορά το διάστημα έως τις 7 Νοεμβρίου προκειμένου να έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μετά” Βασίλης Τζαμουράνης σημείωσε πως κάποιες από τις εργασίες όπως οι γεωτρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν από τον ανάδοχο πριν αιτηθεί την παράταση, ενώ ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Καλαμάτας Σπύρος Χανδρινός αναρωτήθηκε αν είναι ρεαλιστικός ο στόχος να υλοποιηθεί το υπόλοιπο 60% του έργου μέσα σε διάστημα πέντε μηνών. Ο επιβλέπων του έργου, Πολιτικός Μηχανικός Κώστας Παπουτσής ενημέρωσε πως στο πρώτο σκέλος, έγιναν οι εργασίες που δεν επηρέαζαν τη χρήση της πισίνας, όπως η εγκατάσταση των ηλιακών πάνω στην οροφή.

Ως προς τις γεωτρήσεις, απάντησε πως δεν μπορούσε να γίνει χρήση της πισίνας γιατί η μια γεώτρηση που χρησιμοποιείται για να βγαίνει νερό θα χρησιμοποιηθεί για τη γεωθερμία. Ο ίδιος, υπογράμμισε πως με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα σύγχρονο Κολυμβητήριο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως το χρονοδιάγραμμα του έργου θα τηρηθεί. Στη συνέχεια, ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε πως έχει γίνει η προμήθεια όλων των εγκαταστάσεων, ενώ σχετικά με τις γεωτρήσεις, η αν. Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Χριστίνα Λυκουργιά πρόσθεσε πως δεν γίνονται σε χρονική περίοδο που υπάρχει υψηλή στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης σχολίασε πως το 40% του έργου ήταν το ποσοστό που μπορούσε να υλοποιηθεί με ταυτόχρονη λειτουργία του κολυμβητηρίου, με το 60% να αφορά εργασίες με κλειστό πλέον το κολυμβητήριο. Για την έγκριση η δημοτική παράταξη «Καλαμάτα Μετά» ψήφισε υπέρ τονίζοντας πως πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ώστε να αποκατασταθεί ο δρόμος και να μην δημιουργούνται προβλήματα με τη κυκλοφορία και τη στάθμευση. «Ξεκινήσαμε στραβά και πολύ φοβάμαι πως θα χαθεί ο χρόνος.

Είναι κρίμα γιατί ταλαιπωρούνται οι αθλητές και πάνε κάθε μέρα στην Κυπαρίσσια» ανέφερε η Χριστίνα Καντζιλιέρη, δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψηφίζοντας λευκό. Για το έργο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επισήμανε πως κανένας άλλος Δήμος πλην της Καλαμάτας δεν μπήκε στη διαδικασία να κρατήσει ανοιχτό το κολυμβητήριο ώστε να εξυπηρετηθούν σκοποί που αναλύθηκαν παραπάνω. «Για το λόγο αυτό, με πολύ μεγάλο αγώνα, προετοιμάσαμε το έδαφος φέρνοντας τα μηχανήματα, ενώ ταυτόχρονα έγιναν όλες οι παρεμβάσεις που δεν αφορούσαν το κλείσιμο της πισίνας, σεβόμενοι τους αθλητές και τους μαθητές» κατέληξε.

Τ.Αν.