Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 21:55

Κτήριο πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας: Εγκρίθηκε η παράταση παρά τις ενστάσεις στη Δημοτική Επιτροπή

Κτήριο πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας: Εγκρίθηκε η παράταση παρά τις ενστάσεις στη Δημοτική Επιτροπή

 

Τη δεύτερη παράταση με αναθεώρηση κατά 4 μήνες, μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, για το έργο αξιοποίησης διώροφου κτηρίου πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, προϋπολογισμού 701.116,78 ευρώ, ενέκρινε χθες η Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας.

Το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 15,70%, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κι εθνικούς πόρους στα πλαίσια της πράξης που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”. Μέχρι σήμερα το ποσοστό υλοποίησης του έργου είναι στο 78% και σειρά θα πάρουν η επίστρωση του δαπέδου του ισογείου με ορθογωνικές πλάκες μαρμάρου και η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου στον όροφο, η κατασκευή νέας ξύλινης σκάλας προς τον όροφο του κτηρίου, η ολοκλήρωση της ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης στον όροφο, η ολοκλήρωση της τοποθέτησης γυψοσανίδας στον όροφο και οι χρωματισμοί εσωτερικά του κτηρίου και η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας για ψύξη - θέρμανση.

«Οι βροχερές μέρες» και η ελλιπής σκεπή

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης, αναλύοντας την εισήγηση έκανε λόγο για ένα στολίδι σε σχέση με την κατάσταση που βρισκόταν το κτήριο, έχοντας γίνει μια πολύ καλή όπως είπε αποκατάσταση της εξωτερικής άποψης. Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Καλαμάτας Σπύρος Χανδρινός έθεσε το ερώτημα για ποιο λόγο δεν έγιναν παράλληλα εργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του χώρου, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος. Ο Βασίλης Κουτραφούρης παρατήρησε, πως από την στιγμή που έκλεισε η στέγη το έργο προχώρησε με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς, θεωρώντας πως τέσσερις μήνες είναι μια μικρή παράταση μέχρι να αποπερατωθεί το υπόλοιπο ουσιαστικά 20%. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μετά” Βασίλης Τζαμουράνης σχολίασε τις… 56 βροχερές μέρες στις οποίες βασίστηκε η παράταση, κάνοντας λόγο για ένα μη αποδεκτό γεγονός, ιδίως στην Καλαμάτα. Ο κ. Κουτραφούρης, απάντησε πως οι μέρες αυτές συνδέθηκαν με το διάστημα που δεν ήταν ολοκληρωμένη η σκεπή, σε συνάρτηση με τις προβλέψεις του μετεωρολογικού δελτίου. Για την παράταση, η δημοτική παράταξη «Καλαμάτα Μετά» όπως και η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας ψήφισαν λευκό.

Τ.Αν.