Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 22:03

Αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Οιχαλίας

Αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Οιχαλίας

 

Μέχρι την 1η Αυγούστου υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφών για τους Παιδικούς Σταθμούς και το ΚΔΑΠ του Δήμου Οιχαλίας μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για δωρεάν φιλοξενία παιδιών, στους Παιδικούς Σταθμούς Μελιγαλά, Δωρίου και Διαβολιτσίου, καθώς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του δήμου Μελιγαλά.

Σε ό,τι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 1η Αυγούστου και οι γονείς για να λάβουν την “Αξία Τοποθέτησης”, γνωστή ως voucher πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α., με τη χρήση των κωδικών Taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eetaa.gr/

Παράλληλα, στην παραπάνω εφαρμογή, συνεχίζονται στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος
“Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης”, που αφορά στην περίοδο 2024 - 2025 και οι αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών στο ΚΔΑΠ του Μελιγαλά, βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ των δικαιούχων.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου και στην περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος έχει χάσει την ημερομηνία που αφορά στο δικό του ψηφίο, πρέπει να γνωρίζει πως από την Κυριακή 21 Ιουλίου έως και την καταληκτική ημερομηνία της 1ης Αυγούστου η διαδικασία θα αφορά σε όλους τους ΑΦΜ.

Για πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Κουρέτα αναφορικά με τον Παιδικό Σταθμό και το ΚΔΑΠ Μελιγαλά στον τηλεφωνικό αριθμό 27240 22821, με την κ. Τριλυράκη για τον Παιδικό Σταθμό Δωρίου στο 27650 31491 και με την κ. Μπατσικούρα για τον Παιδικό Σταθμό Διαβολιτσίου στο 27240 31300.